μέδουσες-εμφανίστηκαν-στον-θερμαϊκό-1042593
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.05.2025 | 10:43

Μέδουσες εμφανίστηκαν στον Θερμαϊκό κόλπο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια διαφορετική εικόνα συναντά κανείς σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στον Θερμαϊκό κόλπο, όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέδουσες.

Όπως γράφει το ertnews.gr, περπατώντας στη νέα παραλία της πόλης μπορεί κανείς να τις δει στα νερά του Θερμαϊκού, ένα φαινόμενο όχι ασυνήθιστο για αυτή την εποχή, καθώς φτάνουν στον κόλπο με τα θαλάσσια ρεύματα και κατακλύζουν τον Θερμαϊκό, ενώ διανύουν περίοδο αναπαραγωγής.

Οι μέδουσες είναι χρώματος καφέ ή διάφανες με γαλάζιο χρώμα που ονομάζονται επίσης και μέδουσες του φεγγαριού.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.