με-τον-νέο-σεισμό-αλλάζουν-τα-δεδομέν-1099976
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.11.2022 | 23:34

«Με τον νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα στην Εύβοια» – Ανησυχεί ο Τσελέντης

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής ο νέος σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ στους Ζάρακες Εύβοιας το βράδυ της Τρίτης, ενώ ιδιαίτερα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

Με ανάρτηση στο Facebook ο Άκης Τσελέντης επισημαίνει ότι «με τον νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη».  Επίσης σημειώνει ότι οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια τονίζοντας ότι «ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία».

Δείτε την ανάρτηση του γνωστού σεισμολόγου

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε στον σεισμό που έγινε νύχτα 4,8 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο ανάφερε τα εξής: «Ο σεισμός έγινε σε μια περιοχή που δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια γεγονότα» καθώς είναι μια περιοχή που δεν έδινε τέτοιους σεισμούς. «Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε και μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, μπορεί και με γεγονότα της τάξης του 4, η οποία μπορεί να κρατήσει και μια βδομάδα ακόμα, γι΄αυτό πρέπει ο κόσμος να λαμβάνει υπόψη του τα γνωστά μέτρα ατομικής προφύλαξης» προσέθεσε.