με-προσφυγή-στο-στε-απαντούν-οι-νησιώτ-726236
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.02.2020 | 10:27

Με προσφυγή στο ΣτΕ απαντούν οι νησιώτες στις επιτάξεις

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, απαντούν οι νησιώτες μετά την «αιφνιδιαστική» -όπως τονίζουν- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για επιτάξεις χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για μετανάστες.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου και όπως έγινε γνωστό αποφάσισε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Είναι προφανές ότι θα αντιδράσουμε στην απόφαση αυτή με κάθε νόμιμο τρόπο και από εκεί και πέρα ξεκινάμε με τη λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μανταμάδο και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας», δήλωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, μετά τη συνεδρίαση.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη, για την Πέμπτη, σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία έχουν προσκληθεί η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και οι πέντε Δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου. «Δεν θα συμμετέχουμε γιατί πλέον το θεωρούμε ως εμπαιγμό» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί το πρωί της Δευτέρας να καλούμαστε επίσημα σε σύσκεψη με τρεις – τέσσερις υπουργούς και το μεσημέρι να γίνεται η επίταξη». Τέλος, έκανε γνωστό πως έχει καλέσει το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης σε κοινή συνεδρίαση.

Παράλληλα έπειτα από διαβούλευση των επικεφαλής των παρατάξεων των δημοτικών συνδυασμών το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε απόφαση στην οποία καταγγέλλονται οι κινήσεις της Κυβέρνησης, με την έννοια ότι τορπιλίζονται τα μέτρα εμπιστοσύνης που είχε εξαγγείλει ο Νότης Μηταράκης πριν από δύο εβδομάδες ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του ΤΕΕ προκειμένου να μπλοκαριστεί η επίταξη καθώς και κάθε άλλη δικαστική πράξη που σχετίζεται με αυτή.

Το Μαξίμου αναζητά λύσεις στο μεταναστευτικό πριν το καλοκαίρι

«Ζήτησα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου να μην, πράγμα που εγκρίθηκε ομόφωνα. Καλώ τον κ. Περιφερειάρχη αλλά και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να μην παραστούν ούτε εκείνοι, δίνοντας έτσι το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι με επιτάξεις και αιφνιδιασμούς απλά δυσκολεύει περισσότερο η κατάσταση.

Άλλωστε εκτός από «αντισταθμιστικά» και υποσχέσεις, τι άλλο θα ακούσουν; Εμείς, τα τριάκοντα αργύρια τα χαρίζουμε σε όποιον θέλει να τα πάρει. Συνέλευση την Τετάρτη 7 το απόγευμα στον Μανταμάδο και έναρξη δράσεων, προσφυγή στο ΣτΕ και όπου αλλού χρειαστεί. Βέβαια υπενθύμισα ότι δεν σκοπεύω να παραμείνω Δήμαρχος του Ellis Island, γιατί πιστεύω πλέον χωρίς αμφιβολία ότι εκεί οδηγούμαστε και ζήτησα από Δημοτικό Συμβούλιο να με ακολουθήσει» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου ο Ταξιάρχης Βέρρος.