μαζική-έξοδος-για-το-τριήμερο-του-αγίο-1463189
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2025 | 10:37

Μαζική έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από τα λιμάνια της Αττικής

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση από τα λιμάνια της Αττικής, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πόλη εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και την ευκαιρία για ολιγοήμερη απόδραση λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Το μεγαλύτερο κύμα εξόδου ήταν χθες Παρασκευή 06/06 αφού μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 21.708 επιβάτες και 10.985 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Οι επιβάτες καταφθάνουν οργανωμένα στους λιμένες Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, με προορισμό κυρίως νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού ενώ το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, η πληρότητα στα πλοία κυρίως των Κυκλάδων είναι σε υψηλά ποσοστά. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια, ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 13.810 επιβάτες.

Για τον Αργοσαρωνικό έχουν προγραμματιστεί 45 δρομολόγια (26 με ταχύπλοα και 19 με συμβατικά) ενώ σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν 7.267 επιβάτες (3.002 με ταχύπλοα και 4.625 με συμβατικά).

Από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 12 δρομολόγια ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 7.625 επιβάτες. Επίσης από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 9 δρομολόγια ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 3.217 επιβάτες.

Χθες Παρασκευή 06/06 από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 21.708 επιβάτες, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 10.985 από το λιμάνι της Ραφήνας 10.615 επιβάτες και από το λιμάνι του Λαυρίου 5.400 επιβάτες.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.