μαζί-με-τον-ανήλικο-γιο-του-έκανε-διαρρ-538108
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2018 | 10:47

Μαζί με τον ανήλικο γιο του έκανε διαρρήξεις στη Λέσβο

Γυαλιά- καρφιά τα έκαναν σε δύο αποθήκες, ένα σπίτι και τον εσωτερικό χώρο συνεργείου αυτοκινήτων στις περιοχές της Γέρας, της Λάρσου και της Παγανής στη Λέσβο, οι τρεις διαρρήκτες που άρπαξαν κλοπιμαία αξίας άνω των 5.000 ευρώ. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς είχε μαζί του τον ανήλικο γιο του για βοηθό!

Ο 37χρονος δεν δίστασε να… «εκπαιδεύει» το 14χρονο παιδί του στις διαρρήξεις που έκανε μαζί με έναν 18χρονο! Οι δράστες παραβίασαν τις εισόδους των στόχων τους, μπήκαν στο εσωτερικό τους όπου προκάλεσαν σημαντικές ζημιές και άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, μηχανήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μυτιλήνης κατάφεραν να εντοπίσουν τους δυο ενήλικους και να τους συλλάβουν. Στα σπίτια τους κατέσχεσαν μια… ραπτομηχανή, ένα ραδιοκασετόφωνο με ενισχυτή και ηχείο, μια γεννήτρια πετρελαίου, μπαταρίες διαφόρων τύπων, μια συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, μια κυνηγετική καραμπίνα με φυσίγγια καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα και εργαλεία.

Στην εξέλιξη των ερευνών ταυτοποιήθηκε ως δράστης και ο 14χρονος γιος του 37χρονου, που κατηγορείται και αυτός για διακεκριμένες κλοπές και πρόκληση φθορών. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι άλλοι δυο, αλλά σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο πατέρας του ανήλικου κατηγορείται επιπλέον για παραμέληση της εποπτείας του και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.