μαζεύουν-μπουκάλια-και-καπάκια-για-να-107416
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.06.2016 | 12:54

Μαζεύουν μπουκάλια και καπάκια για να αγοράσουν αναπηρικό αμαξίδιο

Συλλέγουν καπάκια και μπουκάλια προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για να αγοράσουν αναπηρικό αμαξίδιο. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν φορείς στην Ελασσόνα, προκειμένου να βοηθηθεί 25χρονη για τη δωρεάν προμήθεια αναπηρικού αμαξιδίου.

Πρόκειται για την Ειρήνη Παπαδημητρίου η οποία κατάγεται από τη Γεράνεια Ελασσόνας και αντιμετωπίζει βαριά κινητική αναπηρία στα πόδια και στο χέρι. Φοιτά στο 1ο Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας και η οικογένεια της αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Όπως, τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας η κα Αλεξάνδρα Παλάγκα «η συγκεκριμένη κίνηση και πρωτοβουλία έχει ευαισθητοποιήσει πολύ κόσμο από την περιοχή καθώς και απόδημους Ελασσονίτες. Με την πρωτοβουλία μας αυτή θα βοηθήσουμε μια κοπέλα που περιμένει με μεγάλη χαρά να παραλάβει το αναπηρικό αμαξίδιο. Το ίδιο κάναμε και θα κάνουμε και για άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα».

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι στον Πεζόδρομο Ελασσόνας και Δημοτικό Γήπεδο Π.Ο.Ε. (υπεύθυνη : Αλεξάνδρα Παλάγκα – τηλ: 6973 066320) η στην μπυραρία Γ. Παπαχρήστου «MesQue UnPub» , (τηλ : 2493 -300931). Η αγορά αναπηρικού αμαξιδίου θα γίνει με καπάκια και μπουκάλια τα οποία την ερχόμενη Τρίτη θα μεταφερθούν για ανακύκλωση.

Οι φορείς που συνεργάζονται στην πρωτοβουλία αυτή είναι : Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Αρωγή» Τρικάλων, Π.Ο. Ελασσόνας, Ελασσονίτες Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες – Τομέας Ανθρωπιστικής Βοήθειας , Δημοτικό Σχολείο – Γυμνάσιο Καλλιθέας Ελασσόνας και μπυραρία «MesQue UnPub» Ελασσόνα.