μαρτυρία-σοκ-η-μητέρα-θήλασε-το-6-μηνών-515518
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.07.2018 | 07:27

Μαρτυρία ΣΟΚ: Η μητέρα θήλασε το 6 μηνών βρέφος της μέσα στη θάλασσα

Λεπτό προς λεπτό περιγράφει πολίτης στην κάμερα του ΑΝΤ1 τις δραματικές στιγμές που βίωσαν κάτοικοι στο Μάτι στην προσπάθεια να διασώσουν τη γυναίκα με το 6 μηνών βρέφος, τους οποίους εντόπισαν μέσα στη θάλασσα καμένους.

“Βρήκαμε τη Μαργαρίτα με το μωράκι μέσα στη θάλασσα καμένους και τους δύο. Αλλάζαμε εναλλάξ την αγκαλιά και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το παιδί για πολλές ώρες… Η Μαργαρίτα πρόλαβε να φθάσει στη θάλασσα. Ήταν σοκαρισμένη και καμένη. Και το μωρό ήταν σε αρκετά άσχημη κατάσταση. Πιστεύαμε ότι θα ήταν καλά, έκλαιγαν και οι δύο. Η Μαργαρίτα έτρεμε, ήταν καμένη, η κατάσταση χειροτέρευε και για το μωρό και για τη Μαργαρίτα…” λέει συγκινημένος ο άνδρας.

“Προσπαθούσαμε να δώσουμε στο μωρό να φάει μέσα στη θάλασσα. Την πρώτη φορά το θήλασε… τη δεύτερη το παιδί δεν μπορούσε να φάει, δυσκολευόταν, ενώ έκλαιγε… Κι ευτυχώς ήρθε ο άνδρας της ο πρώτος διασώστης που έφθασε με ασθενοφόρο. Κατά τις 11.00 το βράδυ βγήκαμε από τη θάλασσα. Διανύσαμε απόσταση 100 μέτρων μέσα σε συνθήκες πολέμου και κάναμε τεχνητές αναπνοές στο παιδί. Εκείνο έφυγε για το Παίδων και η Μαργαρίτα για το νοσοκομείο” περιγράφει.