μαρτίνης-ο-σάλλας-ήθελε-να-αρπάξει-το-8220-36156
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2017 | 13:50

Μαρτίνης: Ο Σάλλας ήθελε να αρπάξει το “Ντυνάν”-Αντίδραση Γεωργιάδη

Δύο μέρες πριν καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, ο Ανδρέας Μαρτίνης σε συνέντευξή του μέσα από τη φυλακή στην «Εφημερίδα τω Συντακτών», αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης, κατονομάζει υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ κατηγορεί επώνυμα συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τραπεζίτες, διπλωμάτες και ανώτατους δικαστές. Οι ισχυρισμοί του θα κριθούν από τα δικαστήρια, τη Βουλή αλλά και από την κοινή γνώμη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν ένας καταξιωμένος οφθαλμίατρος στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Νοσοκομείο. Γρήγορα αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της οφθαλμολογικής κλινικής και το 1986 έγινε πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θέση που διατήρησε επί 27 συνεχόμενα χρόνια. Από το 2010 ορίστηκε ισόβιος πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο 75χρονος σήμερα Μαρτίνης κατηγορείται ότι εισέπραξε μίζα 3,2 εκατομμύρια μάρκα από γερμανική εταιρεία το 1998 και ότι ήταν υπεύθυνος για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο «Ντυνάν» σε σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, επιχειρηματικής, δικαστικής και μιντιακής ελίτ της χώρας.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όλη η ιστορία ήταν να απράξει το Ντυνάν, ο Σάλλας».

Γεωργιάδης: Ψεύδεται ο Μαρτίνης

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση του αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» λέει ψέματα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτήρισε «παντελώς ψευδή» τα όσα υποστήριξε ο Ανδρέας Μαρτίνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε τα λεγόμενα του Ανδρέα Μαρτίνη που μεταξύ άλλων τόνισε στην «Εφ.Συν.»: «Με φώναξε ο φίλος μου, ο Αδωνις Γεωργιάδης, και μου λέει: ”Ανδρέα, δεν σε θέλουν οι δεξιοί”. ”Ασε τις βλακείες”, του λέω. ”Θέλει να βάλει κι ο Σαμαράς τους δικούς του”, μου απαντά ο Αδωνις».

«Δεν έχει συμβεί πότε τέτοια συνομιλία μεταξύ μας», ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει ξεκινήσει και παίζει τον υποστηρικτή του Μαρτίνη» για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ακόμη πως «τού έχουν υποσχεθεί (η κυβέρνηση) ότι θα τον βγάλουν από τη φυλακή αν κατηγορήσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους», γι’ αυτό και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «κάθεται και λέει αυτές τις ανοησίες».

«Δηλαδή έγινε αυτή η διεθνής συνωμοσία για να αρπάξουμε το «Ερρίκος Ντυνάν»; Το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν ένα νοσοκομείο που όταν έγινα εγώ υπουργός Υγείας χρωστούσε 300 εκατ, είχε να πληρώσει ΙΚΑ έξι χρόνια. Ξέρετε πόσα χρήματα πλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς όταν το πήρε; Τριάντα οχτώ εκατομμύρια. Τόσα χρώσταγε στο ΙΚΑ το Ερρίκος Ντυνάν. Είκοσι οχτώ εκατομμύρια χρώσταγε στους εργαζόμενους που ήταν απλήρωτοι περίπου δύο χρόνια. Γι’ αυτό το κελεπούρι μιλάμε;», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην κλήτευση να καταθέσει ως μάρτυρας ο Ανδρέας Μαρτίνης στην εξεταστική για την Υγεία, ο Αδ. Γεωργιάδης, αφού επισήμανε πως και ο ίδιος είχε ζητήσει να είναι κατ’ αντιπαράσταση εκεί, σχολίασε: «Η υπόθεση αυτή είναι μια ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Τους πήρε περίπου δύο συνεδριάσεις για να καταλάβουν ότι το Ερρίκος Ντυνάν δεν ήταν του Δημοσίου…».