μάριος-παπαγεωργίου-δεν-ανήκουν-σε-αυ-589073
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.11.2022 | 16:00

Μάριος Παπαγεωργίου: Δεν ανήκουν σε αυτόν τα οστά στα Δερβενοχώρια

Η πρόσφατη ανακάλυψη οστών σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια, γέννησε στην οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου – ιδίως στην τραγική φιγούρα που δεν είναι άλλη από τη μητέρα του – την ελπίδα για την ανεύρεσή του έστω και δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του. Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν πως αυτή η ελπίδα «έσβησε» γρήγορα…

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα anikolouli.gr, η πρώτη ανθρωπολογική εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξε ότι τα οστά ανήκουν σε άνθρωπο που έζησε στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανθρωπολογίας που διενήργησε την εξέταση, αποφάνθηκε πως η παλαιότητα των οστών συμπίπτει χρονολογικά με τη χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σημείο. Η χειροβομβίδα, λοιπόν, ήταν το Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνεπώς τα οστά δεν μπορεί να ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο άνδρας στον οποίο ανήκουν τα οστά, ήταν ενήλικας λευκής φυλής και ενδεχομένως να έζησε και προγενέστερα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παρόλα αυτά, θα υπάρξει λήψη DNA για να γίνει γενετικός έλεγχος με τη βάση εξαφανισμένων προσώπων.