marfin-αποζημίωση-σε-συγγενείς-των-θυμάτων-238742
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.05.2020 | 09:20

Marfin: Αποζημίωση σε συγγενείς των θυμάτων -Σήμερα η τελετή μνήμης

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών).

H τελετή, που πραγματοποιείται, δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, θα διεξαχθεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Οι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας αρνήθηκαν την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα καταθέσουν στεφάνι στο σημείο νωρίτερα το πρωί.