lockdown-πότε-το-διάγγελμα-για-την-παράταση-τ-839204
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.11.2020 | 22:54

Lockdown: Πότε το διάγγελμα για την παράταση -Τι θα γίνει με σχολεία, μετακινήσεις

Σε μία εβδομάδα από σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου, εκπνέει κανονικά το αυστηρό πανεθνικό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Οπως όλα δείχνουν, έχει κατασταλάξει η άποψη ότι η απαγόρευση μετακινήσεων θα παραταθεί και το άνοιγμα της κοινωνίας θα γίνεται σε δόσεις και με προτεραιότητες.

Τις σχετικές ανακοινώσεις, αφού μελετηθούν τα στοιχεία του επόμενου 48ωρου, αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο διάγγελμά του, ως το τέλος της εβδομάδος.

Ως προς τα σχολεία, φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση του ανοίγματος στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Star, η απόφαση κλίνει στο να ανοίξουν πανελλαδικά τα σχολεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα.

Σύμφωνα πάντα με το Star μελετάται η συνέχιση των περιορισμών στις μετακινήσεις. Ειδικότερα, για όλο το διάστημα των εορτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

Δε θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα

Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.