λιμενικό-σώμα-τούρκοι-διακινητές-συν-464344
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2022 | 14:07

Λιμενικό Σώμα: Τούρκοι διακινητές συνελήφθησαν στη Ρόδο

Σοβαρό επεισόδιο προκάλεσαν Τούρκοι διακινητές σε θαλάσσια περιοχή στη Ρόδο, στο οποίο ενεπλάκη και το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Σήκωσαν όπλο και προσπάθησαν να πέσουν πάνω στους λιμενικούς που τους εντόπισαν, προκειμένου να διαφύγουν. Οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι, ένας 35χρονος και ένας 21χρονος, μετέφεραν παράνομα με σκάφος στη Ρόδο εννέα μετανάστες. Όταν έγιναν αντιληπτοί από το πλήρωμα περιπολικού του λιμενικού σώματος, έκαναν το παν για να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, αφού αποβίβασαν βίαια και χωρίς σωσίβια τους μετανάστες, ανέπτυξαν ταχύτητα και κινήθηκαν προς το περιπολικό σκάφος. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να διαφύγουν, επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος του λιμενικού, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ο 35χρονος Τούρκος σήκωσε όπλο, στρέφοντας το και σημαδεύοντας το πλήρωμα του λιμενικού. Από την πλευρά τους οι λιμενικοί προχώρησαν σε ρίψη προειδοποιητικών πυρών στον αέρα.

Ο 35χρονος διακινητής οδήγησε το σκάφος και το προσάραξε σε βραχώδη ακτή στην Καλλιθέα Ρόδου, όπου μαζί με τον 21χρονο συνεργό του πήδηξαν στα βράχια προκειμένου να διαφύγουν, πετώντας το πιστόλι. Στελέχη του λιμενικού αποβιβάστηκαν στη στεριά και ακινητοποίησαν τους δύο Τούρκους, οι οποίοι προσήχθησαν ενώπιον της εισαγγελέως υπηρεσίας. Να σημειωθεί ότι στην πορεία της έρευνας προέκυψε, εξάλλου, ότι ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί και πριν από εξίμισι χρόνια (!) για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη Χίο.