λέκκας-για-σεισμό-εύβοιας-γιατί-έγινε-1261255
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.01.2025 | 08:38

Λέκκας για σεισμό Εύβοιας: Γιατί έγινε αισθητός στην Αττική

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη δική του εκτίμηση για τον χθεσινό σεισμό στο Αλιβέρι, που έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα εξέφρασε ο καθηγητής Γεωολογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έχει δεχθεί κάποια κλήση ωστόσο οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή.

«Είναι μια περιοχή που έδωσε κατά καιρούς μετρίου μεγέθους σεισμούς. Προέρχεται από ένα ρήγμα που τέμνει εγκάρσια την περιοχή του Αλιβερίου. Εδώ στην Αθήνα έγινε αισθητός με διάρκεια λόγω της απόστασης. Δεν υπάρχει ανησυχία. Πρέπει να περιμένουμε 12 ώρες», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ στον ΑΝΤ1.

Ερωτώμενος για το ηφαίστειο της Σαντορίνης απάντησε: «Είναι ενεργό ηφαίστειο, όπως και της Κω. Σε καμία περίπτωση δεν θα πάμε σε έκρηξη μεγάλη. Κάναμε τη σύσκεψη για προληπτικούς λόγους να επικαιροποήσουμε τα σχέδιά μας . Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.