λαζόπουλος-από-την-ώρα-που-ενοχλήθηκα-1095464
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 08:31

Λαζόπουλος: Από την ώρα που ενοχλήθηκαν, πήραν μια απόφαση κι είπαν αυτός έξω…

Καλεσμένος στην εκπομπή Fishy του MEGA βρέθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος όπου μίλησε για όλους και για όλα.

Σε ότι αφορά το Αλ Τσαντίρι Νιουζ είπε τα εξής: «Την ήξερα την ακροαματικότητα γιατί την έβλεπα την επόμενη μέρα στον κόσμο, δεν περίμενα τα μηχανήματα να μου δείξουν τι κάνω. Τον τρόπο που είχα να καταλαβαίνω τον κόσμο, τον διατήρησα, διατήρησα την παλιά μέθοδο».

«Θα επιμείνω στο ότι δεν υπάρχουν όρια στη σάτιρα. Αν υπάρχουν όρια, το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι ποιος τα βάζει. Τα βάζει μία μήνυση; Μια αγωγή; Ποιος έβαλε όρια στον Αριστοφάνη; Ο Κλέων κι η εξουσία. Η εξουσία δεν θέλει εκ των πραγμάτων τη σάτιρα, δεν της αρέσει. Είναι ο φακός, ο οποίος τη δείχνει ακριβώς πως είναι. Ασφαλώς και δεν έχω μετανιώσει για απολύτως τίποτα. Και να γυρίσουν πίσω θα δούνε ότι εγώ είπα την αλήθεια μου. Δεν λέω ότι λέω αντικειμενικά, αλλά όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ» ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός.

«Πάντως δεν με έβαλε κανένας, δεν έκανα το χατίρι κανενός κι από την ώρα που δεν θα μπορούσα να λέω αυτά που θέλω, δεν έκανα καμία παραχώρηση. Από την ώρα που ενοχλήθηκαν, πήραν μια απόφαση κι είπαν αυτός έξω… Επειδή όμως εγώ δεν είχα στο μυαλό αυτό που οι άλλοι φαντάζονται ότι έχω λόγω αυτής της ακροαματικότητας και της δύναμης, έκαναν το λάθος να θεωρούν ότι εγώ είμαι εχθρός τους προσωπικός. Εγώ έκανα αυτό που ήθελα να κάνω» σημείωσε ο Λάκης Λαζόπουλος.




Αναφερόμενος στην καριέρα του μέσα στα χρόνια, ο δημοφιλής κωμικός μίλησε για ένα περιστατικό λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για τη νύχτα που πέρασε στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή του για προσβολή του τότε Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας.

«Είχαμε γράψει ένα κείμενο, όχι προσβλητικό γιατί αθωωθήκαμε κιόλας, αλλά προσβλητικό το θεώρησε η Προεδρία, το θεώρησαν κάποιοι που έκαναν παιχνίδια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Δεν μπορώ να το διευθετήσω και δε με ενδιαφέρει κιόλας. Το θέμα ήταν ότι έλεγε τότε ότι κάθε βράδυ τηλέφωνο τον παίρνει ο Ανδρέας, του λέει ότι είσαι … και του κλείνει το τηλέφωνο. Αυτή ήταν η ατάκα. Όταν τελειώσαμε, μπήκαν μέσα με τα μικρόφωνα και μου είπαν ότι το έχουν καταγράψει. Με πήγαν στη ΓΑΔΑ. Μετά η Άννα Παναγιωτοπούλου ήρθε από μόνη της και πήρε το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογούσε ως συγγραφέας. Είχα πολλή στήριξη, είχε γίνει μεγάλο θέμα» εξήγησε.

Πώς προέκυψε το όνομά του

«Είναι μεγάλη ιστορία. Όταν ξεκίνησα στο θέατρο, έπρεπε να μπει το όνομά μου αλλά δεν υπήρχε άδεια ηθοποιού. Το όνομά μου δε φαινόταν πουθενά, ήμουν σχεδόν παράνομος» Κάποια στιγμή στις ταμπέλες έπρεπε να προστεθεί και το ‘Απόστολος Λαζόπουλος’. Το Απόστολος δε χωρούσε και το κόψανε και είπαν Λάκης. Λάκης Λαζόπουλος. Δεν πρόλαβα να το αλλάξω μετά και έμεινε έτσι.

Έτσι προέκυψε το «Λάκης» όπως είπε ο αγαπημένος ηθοποιός, στις αρχές της καριέρας του. Το όνομα αυτό έμελλε να τον συνοδεύει για την υπόλοιπη πορεία του και να ταυτιστεί με την επιτυχία του.