ΡΟΗ
προηγ επομ

Λάρισα: Αρχαιοκάπηλος με ενοχές παρέδωσε τα ευρήματά του!

Οι Έλληνες και Ιταλοί αρχαιολόγοι που εργάζονται στο πλαίσιο του πενταετούς ανασκαφικού προγράμματος στην Αρχαία Σκοτούσσα στα Φάρσαλα, είχαν συνηθίσει να ανακαλύπτουν αρχαία στον τόπο των ανασκαφών. Όμως, βρήκαν έναν πραγματικό θησαυρό ενώ… γευμάτιζαν σε μια ταβέρνα!

Εκεί τους άφησε κάποιος… μετανιωμένος αρχαιοκάπηλος ένα τσουβάλι γεμάτο αρχαία αντικείμενα και έσπευσε να εξαφανιστεί πριν τον δουν! Μέσα, βρέθηκαν όστρακα πήλινου τεφροδόχου αγγείου με χώμα και θραύσματα ανθρώπινων οστών, ένα ζευγάρι χρυσά ενώτια με κεφαλή ζώου, μία χρυσή ταινία, 13 χρυσά φύλλα, ένα τμήμα χεριού μαρμάρινου αγάλματος, δύο κεφαλές πήλινων γυναικείων ειδωλίων, 46 όστρακα αγγείων των Κλασσικών και Ελληνιστικών χρόνων, 16 απροσδιόριστα μολύβδινα αντικείμενα, ένα τμήμα λαβής γυάλινου αντικειμένου, μία λίθινη σφραγίδα Νεολιθικών χρόνων, ένα χάλκινο περίαπτο, ένα τόξο χάλκινης πόρπης, τρία χάλκινα δαχτυλίδια, ένα πήλινο σφονδύλι, μία χάλκινη περόνη, ένα τμήμα εγχάρακτης πήλινης πλάκας παιχνιδιού, μία μολύβδινη πυραμιδόσχημη αγνύθα, τέσσερις λίθινοι τριπτήρες και αρκετά άλλα αντικείμενα!

Η ομάδα των αρχαιολόγων είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες που βρίσκουν αρχαία στα χωράφια τους να τα παραδώσουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η παράκλησή τους φαίνεται ότι… συγκίνησε κάποιον από αυτούς που αποφάσισε να τους παραδώσει κρυφά την «συλλογή» του! Για την υπόθεση ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Φαρσάλων, αλλά θεωρείται απίθανο να εντοπιστεί ο μυστηριώδης αποστολέας που φοβήθηκε ότι θα κατηγορηθεί για λαθρανασκαφή.
Δείτε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΕΔΩΣΕ, ΕΝΟΧΕΣ, ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!