λάνθιμος-αγώνας-δρόμου-για-να-αναγορε-579902
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.12.2022 | 20:19

Λάνθιμος: Αγώνας δρόμου για να αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών

Σε αγώνα δρόμου, για την αναγόρευση του διάσημου Ελληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει επιδοθεί ο πρύτανης του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop.gr, τις οποίες επιβεβαίωσε ο κ. Χρήστος Μπούρας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, έχει καταθέσει εισήγηση στη Σύγκλητο, προκειμένου να επικυρωθεί η περιένδυση του βραβευμένου σκηνοθέτη, με την τήβεννο της Σχολής. Γεγονός, που όπως είναι αυτονόητο, θα προσδώσει ιδιαίτερη αίγλη και διεθνή προβολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Oπως αποκάλυψε στην εφημερίδα ο πρύτανης, η εισήγηση έχει κατατεθεί επίσημα στην Σύγκλητο από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, στο οποίο πρόεδρος είναι η Αρετή Βασιλείου, αναπληρώτρια καθηγήτρια και αναπληρώτρια πρόεδρος είναι η Αγγελική Ρόζη, αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Ηδη ο πρύτανης, προσπαθεί να εντοπίσει τηλεφωνικά τον σκηνοθέτη, κάτι όχι και τόσο εύκολο αυτή την περίοδο λόγω αυξημένων κινηματογραφικών υποχρεώσεων του τελευταίου, προκειμένου να του ανακοινώσει επίσημα την εισήγηση του Τμήματος και την πρόθεση του Πανεπιστημίου, να τον αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορά του. Εφόσον λάβει την δική του συγκατάθεση -κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο- ο κ. Μπούρας, θα προωθήσει την σχετική εισήγηση στην Σύγκλητο, όπως προβλέπεται, για την τυπική επικύρωση του αιτήματος.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που έκανε ο πρύτανης κ. Μπούρας στην «Π», η σχετική αναγόρευση του Γιώργου Λάνθιμου, προβλέπεται χρονικά να γίνει γύρω στις αρχές του καλοκαιριού του 2023. Τελετή, που αναμένεται να προκαλέσει το αυξημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, αφού ο βραβευμένος σκηνοθέτης και οι δράσεις του, αποτελούν αγαπημένο θέμα στις πολιτιστικές και κινηματογραφικές στήλες.