λαμία-συνελήφθη-32χρονος-που-καλούσε-το-765191
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.04.2020 | 19:24

Λαμία: Συνελήφθη 32χρονος που καλούσε τους πιστούς να κάνουν «ντου» στις εκκλησίες

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί ένας 32χρονος από τη Λαμία ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, αναρτούσαν αφίσες και πετούσαν τρικάκια, καλώντας τους πιστούς να εισβάλουν στις εκκλησίες.

Ο ντόπιος επιχειρηματίας διακινούσε υλικό με το οποίο παρακινούσε τους κατοίκους να παραβιάσουν την απαγόρευση εισόδου στους ναούς, ως μέτρο διακοπής της διασποράς του κορωνοϊού, και να κλειδώσουν απ’ έξω τους “άθεους”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το Star Κεντρικής Ελλάδας ο δράστης, μαζί με έναν φίλο που αναζητείται, εθεάθησαν σε δύο εκκλησίες της περιοχής του Δομοκού, έχοντας προηγουμένως κολλήσει τα χαρτιά σε εκκλησίες τη Λαμίας, ακόμη στον πίνακα ανακοινώσεων της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο Μητροπολίτης της οποίας Συμεών είχε δεχθεί μια σειρά από απειλητικά μηνύματα που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει θεωρώντας πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Κατά το lamiareport, τα περισσότερα φυλλάδια έγραφαν: “ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑ”

Ύστερα από έρευνα στο κατάστημα που διατηρεί και στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε παρόμοιο υλικό με αντίστοιχης φύσεως συνθήματα.