λαμία-ένοχος-ο-γιατρός-για-το-θάνατο-το-1139265
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.03.2023 | 17:25

Λαμία: Ένοχος ο γιατρός για το θάνατο του 9χρονου Δημήτρη -«Θα τα άντεχα όλα για να τιμωρηθεί»

Μετά από δύο διακοπές και τέσσερις συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας η δίκη για τον αδόκητο χαμό του μόλις 9 ετών Δημήτρη Κατσαούνου, που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε τo Δικαστήριο τον γιατρό που είχε εξετάσει και χειρουργήσει το παιδί.

Ο Δημήτρης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών, τον Ιούλιο του 2017 και ενώ είχε πέσει από το ποδήλατό του χτυπώντας στην κοιλιά. Ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας που εξέτασε και χειρούργησε τον άτυχο εννιάχρονο κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο τότε διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, και ο τότε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση, καθώς παρέλειψαν να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάθισε γνωστός χειρουργός του Νοσοκομείου Λαμίας που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετη αναστολή αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η Απόφαση, το σκεπτικό της οποίας θα γνωστοποιηθεί μετά την καθαρόγραφή της, πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1).

Για την οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη, η κρίση του Δικαστηρίου θεωρείται δικαίωση στη μνήμη του. Με φωνή που έτρεμε η μητέρα του Δημήτρη μίλησε στο LamiaReport, καταθέτοντας ότι θα αντέξει όσα δικαστήρια και αν γίνουν προκειμένου να τιμωρηθεί ο ένοχος.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Αποδείχτηκε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένοχος για το θάνατο του παιδιού μας, που έφυγε τόσο άδικα. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την ψυχή του παιδιού μας που μαρτύρησε στα χέρια του» είπε η μάνα του Δημήτρη.