λακωνία-τρεις-ανήλικοι-τσιγγάνoι-λεηλ-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.04.2018 | 17:00

Λακωνία: Τρεις ανήλικοι τσιγγάνoι λεηλάτησαν σχολείο

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου στις Αμύκλες Λακωνίας, όταν επέστρεψαν από τις διακοπές του Πάσχα και το βρήκαν λεηλατημένο με εκτεταμένες ζημιές. Ούτε που μπορούσαν να φανταστούν, όμως, ότι όλα αυτά ήταν «έργο» τριών… πιτσιρικάδων!

Εκμεταλλευόμενοι την διακοπή των μαθημάτων, τρεις ανήλικοι τσιγγάνοι είχαν παραβιάσει περίφραξη του σχολείου και είχαν μπει στο προαύλιο όπου διέρρηξαν τις τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών και τις διέλυσαν κυριολεκτικά, σπάζοντας νιπτήρες, λεκάνες, καζανάκια, ακόμη και τις μεταλλικές βρύσες! Στη συνέχεια, κατέστρεψαν τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτιρίου, ενώ έκλεψαν και ποσότητα πετρελαίου από το σχολείο.

Οι βανδαλισμοί καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Σπάρτης, οι άνδρες της οποίας ανακάλυψαν ότι πίσω τους κρύβονταν δύο 14χρονοι και ένας 13χρονος που ομολόγησαν ότι είχαν εισβάλει στο σχολείο το Μ. Σάββατο. Οι τρείς ανήλικοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Σε αυτήν, περιλαμβάνονται πέντε γονείς τους, τρεις γυναίκες ηλικίας 33, 33 και 39 και δύο άντρες 34 και 36 χρόνων που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.