λαγός-θα-ξεφτιλίσουμε-το-δικαστήριό-1033558
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2022 | 14:25

Λαγός: «Θα ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας»

Νέα ένταση σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής με το Γιάννη Λαγό να συνεχίζει να είναι προκλητικός και να εκτοξεύει απειλές προς την έδρα, λέγοντας «θα ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας», την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Η ένταση σημειώθηκε όταν ο Γιάννης Λαγός ζήτησε από το δικαστήριο να κληθεί ο αστυνομικός διευθυντής που ήταν υπεύθυνος της νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των αστυνομικών.

Κατά την διατύπωση του αιτήματος, η πρόεδρος ζήτησε από τον Λαγό να μην «κάνει αγόρευση».

Ο Γιάννης Λαγός φανερά εκνευρισμένος απευθύνθηκε τότε απαξιωτικά προς την έδρα λέγοντας: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από την διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί».

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελισω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

Μετά από όσα είπε ο Λαγός οδηγήθηκε και πάλι εκτός αίθουσας με κάποιον από το κοινό να του φωνάζει ενώ κατευθυνόταν στην έξοδο «κάνε υπομονή Γιάνναρε».

Κλήση συντρόφου Παύλου Φύσσα

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επανέφερε στο Δικαστήριο και το αίτημα να κληθεί να καταθέσει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στα χέρια της οποίας ξεψύχησε ο 34χρονος μουσικός. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναγνωστεί η κατάθεση της μάρτυρας η οποία δεν είχε εντοπιστεί καθώς ήταν αγνώστου διαμονής.

Η υπεράσπιση ζήτησε να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της.

Η Εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου. Ωστόσο η υπεράσπιση επανήλθε ζητώντας να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει την διεύθυνση της γυναίκας.

Παράλληλα η υπεράσπιση ζήτησε να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών, φίλων του Παύλου Φύσσα, ώστε, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι, να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο βράδυ. Κατά τους συνηγόρους, όσο διαρκούσε ο αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια» που ανάγκασε τον Φύσσα, την φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους, να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή».

Η δίκη συνεχίζεται στις 23 Νοεμβρίου.