κύθηρα-τρεις-συλλήψεις-για-διακίνηση-1060910
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.08.2022 | 12:05

Κύθηρα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Στη σύλληψη τριών ατόμων για τη διακίνηση 94 μεταναστών, που εντοπίστηκαν την Τετάρτη (17/8) στα Κύθηρα, προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 30, 29 και 17 ετών.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό από το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας Κυθήρων για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή Πίσω Γιαλός Καψαλίου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου του Α.Τ. Κυθήρων εντόπισαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής συνολικά ενενήντα επτά (97) αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε (55) ήταν ανήλικοι. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καψαλίου, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη Ι/Φ σκάφους σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους.

Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών διενεργείται προανάκριση με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε πληροφοριακό επίπεδο, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί ως φερόμενοι διακινητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ