κύπρος-στον-αέρα-η-σχολική-χρονιά-λί-528606
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.09.2018 | 14:00

Κύπρος: Στον «αέρα» η σχολική χρονιά λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι

Στην «αέρα» βρίσκεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Κύπρο, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να λαμβάνουν μέτρα ως αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τις απαλλαγές συνδικαλιστών από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

Αύριο οι καθηγητές θα συμμετάσχουν σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν αν θα κατέλθουν σε απεργία από την Παρασκευή που οι μαθητές θα προσέλθουν στα σχολεία για να τοποθετηθούν σε τμήματα και να πάρουν βιβλία. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί έκαναν μήνυση κατά τους υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις του είναι παράνομες.

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση στη διαφορά εκπαιδευτικών με το Υπουργείο Παιδείας, διαμηνύοντας πως η πόρτα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης παραμένει ανοικτή για διάλογο και πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν «δεύτερες σκέψεις».

Είπε ότι «είναι λυπηρό να παίρνονται μέτρα τα οποία πλήττουν τους μαθητές», ενώ υπογράμμισε ότι το Υπουργείο θα κρατήσει «χαμηλούς τόνους».

Υπάρχει, συνέχισε, μια πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, είναι η πρόταση που συνδιαμορφώθηκε στις 23 Αυγούστου, στην παρουσία των ηγετών των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

«Αν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση θεωρώ ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας.