κύπρος-σε-δίκη-η-αγγλίδα-για-τον-ψεύτικ-662696
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.07.2019 | 13:49

Κύπρος: Σε δίκη η Αγγλίδα για τον ψεύτικο βιασμό

Σε δίκη παραπέμφθηκε η 19χρονη Βρετανίδα, αναφορικά με την ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς. Η νεαρή, που παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αντιμετωπίζει την κατηγορία της δημόσιας βλάβης. Η κατηγορούμενη θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 7 Αυγούστου.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Πολίτης”, ο δικηγόρος της ζήτησε χρόνο να μελετήσει όλο το μαρτυρικό υλικό έτσι ώστε να μπορέσει να απαντήσει. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το αδίκημα της δημόσιας βλάβης επισύρει ποινή μεγάλου χρηματικού προστίμου ή και φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Όπως σημείωσε το δικαστήριο, το αδίκημα της δημόσιας βλάβης δεν είναι τόσο σοβαρό, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, και λόγω της φυλάκισης 12 ανηλίκων, υπάρχουν διαβαθμίσεις.

Φανερά καταβεβλημένη

Υπενθυμίζεται ότι χθες η 19χρονη είχε οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω απουσίας του δικηγόρου της στο εξωτερικό. Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε και η μητέρα της κατηγορουμένης, η οποία σε κάποια στιγμή ξέσπασε σε λυγμούς. Ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, η Αγγλίδα εισήλθε με τη συνοδεία αστυνομικών έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ολιγόλεπτης διαδικασίας, ήταν σιωπηλή κι εμφανώς καταβεβλημένη. Μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, η νεαρή Αγγλίδα παρέμεινε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

« Η Αγγλίδα ήξερε ότι θα βιντεοσκοπηθεί»

Στο μεταξύ, ο νεαρός Ισραηλινός, ο οποίος αρχικά εθεωρείτο από την Αστυνομία ως ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση ομαδικού βιασμού που είχε καταγγείλει η 19χρονη Βρετανίδα, προέβη σε δηλώσεις σε ισραηλινά μέσα που ήλθαν στην Κύπρο για κάλυψη της υπόθεσης, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Συγκεκριμένα, δήλωσε στο Channel 12 ότι η 19χρονη ήξερε πως η σεξουαλική συνεύρεση με τους νεαρούς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου θα βιντεοσκοπηθεί και ότι η ίδια συμφώνησε γι’ αυτό, προσθέτοντας ότι όλα όσα έγιναν στο δωμάτιο ήταν με τη συναίνεσή της. Ο νεαρός ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της νεαρής, συστήνοντας, μάλιστα, την προσοχή όλων των εφήβων που επιλέγουν την Αγία Νάπα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Ο Θεός θα την τιμωρήσει. Δεν ξέρουμε αν θα την οδηγήσουν στο δικαστήριο, αλλά το σημαντικό είναι πως τη συνέλαβαν. Όλοι οι έφηβοι που έρχονται στην Αγία Νάπα πρέπει να είναι προσεκτικοί», σημείωσε. Στο μεταξύ, ο δικηγόρος ορισμένων από τους Ισραηλινούς που αρχικά συνελήφθησαν, ο Ηλίας Στεφάνου, δήλωσε ότι οι πελάτες του δεν έχουν εκφράσει πρόθεση για να κινηθούν νομικά προς το παρόν εναντίον της Βρετανίδας. Το πρώτο τους μέλημα ήταν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους. Πάντως, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για επίλυση του ζητήματος σε αστικό δικαστήριο, καθ’ ότι, όπως εξήγησε, η 19χρονη δεν είναι ευκατάστατη και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.