κύκλωμα-είχε-γεμίσει-με-κοκαΐνη-και-αν-520137
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.08.2018 | 19:08

Κύκλωμα είχε γεμίσει με κοκαΐνη και αναβολικά την Κέρκυρα

Με μια αστραπιαία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, εξαρθρώθηκε μια εγκληματική ομάδα που «πλημμύριζε» το νησί των Φαιάκων με κοκαΐνη, ενώ διακινούσε και αναβολικά στα γυμναστήρια. Ο αρχηγός της είχε συλληφθεί πριν από 20 ημέρες, με 470 γραμμάρια κοκαΐνης, αναβολικές ουσίες και χρήματα.

Όπως διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, την οργάνωση αποτελούσαν πέντε Έλληνες ηλικίας 33 ως και 45 χρόνων και μια 37χρονη αλλοδαπή, από τους οποίους ένας 37χρονος και ο 45χρονος είχαν ρόλο «υπαρχηγού». Η σπείρα διέθετε το παράνομο εμπόρευμά της σε τουλάχιστον 28 συγκεκριμένους χρήστες κοκαΐνης του νησιού.

Αρχικά, στην κατοχή του 35χρονου αρχηγού, αλλά και των δύο υπαρχηγών που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, κατασχέθηκαν συνολικά κοκαΐνη βάρους 470 γραμμαρίων, 29 φιαλίδια αναβολικών ουσιών, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα φορτηγό, τρεις μοτοσικλέτες και μετρητά ύψους 9.350 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών και διακεκριμένη διακίνηση, κατά περίπτωση.