κρούσματα-ψώρας-εντοπίστηκαν-σε-γυμν-1504430
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2025 | 19:21

Κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε γυμνάσιο στην περιοχή της Τούμπας. Το κρούσμα “μηδέν’ εμφανίστηκε στις αρχές της εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν 3 ακόμη ύποπτα περιστατικά.

Το σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΕΟΔΥ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Σχολική Επιτροπή, μερίμνησε ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ως εκ τούτου, δεν θα διακοπεί η λειτουργία του σχολείου σύμφωνα με τον Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση.

Τόσο ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης όσο και η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός, τηρείται από τη πρώτη στιγμή το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου. Ενημερώθηκα ότι τα κρούσματα είναι δύο. Έχει γίνει καθαρισμός των λείων επιφανειών, έγινε ενημέρωση στους γονείς να αποφεύγονται οι δερματικές επαφές και οι τοπικές υγειονομικές αρχές είναι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου ώστε να τηρηθούν απαρέγκλιτα, όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ. Δεν προβλέπεται να κλείσει κανένα σχολείο λόγω κρουσμάτων ψώρας», αναφέρει ο κ. Κόπτσης.

Αντιδήμαρχος Παιδείας: «Χρειάζεται συστηματική επαφή για να μεταδοθεί»

Στο ίδιο μήκος κύματος η αντιδήμαρχος Παιδείας Έφη Θεοωδράκη σημειώνει ότι εκτός από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώθηκαν όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης με οδηγίες για τον περιορισμό της μετάδοσης. «Ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΔΥ ότι δεν πρέπει να κλείσει το σχολείο, το οποίο απολυμάνθηκε με απόφαση της σχολικής επιτροπής. Για να μεταδοθεί, χρειάζεται συστηματική επαφή, δέρμα με δέρμα. Από τη στιγμή που το μικρόβιο είναι 2-3 ώρες στα θρανία ή στο δάπεδο δεν ζει, επιβιώνει μόνο σε ανθρώπινο ιστό», δηλώνει η αντιδήμαρχος στο ThessPost.gr.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.