κρήτη-βρέθηκε-απαγχονισμένος-ο-πρόεδ-672797
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2022 | 22:57

Κρήτη: Βρέθηκε απαγχονισμένος ο πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών άφησε ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος.

Στις Αρχές του Ηρακλείου Κρήτης σήμανε συναγερμός το βράδυ της Τρίτης (20/9), μετά τον εντοπισμό του κρεμασμένου άνδρα μέσα στον χώρο της Σχολής από άλλον καθηγητή.

Όπως αποδείχθηκε και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretalive, πρόκειται για τον πρόεδρό της, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έβαλε τέλος στη ζωή του δι’ απαγχονισμού.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγική αυτή κατάληξη, ωστόσο φέρεται ο πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, με το οποίο είχε στενούς δεσμούς. Συγκλονισμένοι είναι τόσο ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης όσο και οι μητροπολίτες της περιοχής.

Ο εκλιπών είχε πλούσιο συγγραφικό έργο, σημαντικές περγαμηνές και γνώσεις και ιδιαίτερους δεσμούς με το Φανάρι, για αυτό και είχε ανακηρυχθεί Άρχων του Πατριαρχείου.