κρήτη-στα-χέρια-διαρρηκτών-το-όπλο-στρ-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2018 | 10:43

Κρήτη: Στα χέρια διαρρηκτών το όπλο στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Και με γεμάτες τις τσέπες, αλλά και οπλισμένοι έφυγαν από το σπίτι ενός αποστράτου ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο της Κρήτης οι άγνωστοι διαρρήκτες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την τριήμερη απουσία του για να αρπάξουν ό,τι πιο πολύτιμο είχε και το προσωπικό του πιστόλι!

Όταν οι δράστες παραβίασαν παντζούρι του ισογείου το σπιτιού του απόστρατου υποστράτηγου χρησιμοποιώντας ένα σκεπάρνι, η κόρη του που διαμένει στον πάνω όροφο άκουσε τον θόρυβο και κατέβηκε να δει τι συνέβαινε. Όμως, δεν διέκρινε κάτι ύποπτο και έφυγε, ανοίγοντας τον «δρόμο» στους εισβολείς οι οποίοι έκαναν «γης Μαδιάμ» όλα τα δωμάτια αναζητώντας τη λεία τους.

Τελικά, άρπαξαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, έναν φορητό υπολογιστή, τα κοσμήματα της συζύγου του συνταξιούχου αξιωματικού, το όπλο του, ακόμη και τα… παράσημά του! Στη συνέχεια, διέφυγαν αθέατοι από το σπίτι, όπως είχαν φτάσει. Όταν το ζευγάρι επέστρεψε, βρήκε όλους τους χώρους άνω- κάτω και ειδοποίησε την Ασφάλεια που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών και κυρίως του κλεμμένου όπλου.