κρήτη-καρέ-καρέ-ο-πυροβολισμός-σε-βά-673919
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.09.2019 | 20:57

Κρήτη: Καρέ – καρέ ο πυροβολισμός σε βάρος επιχειρηματία (βίντεο)

Την περιπέτεια που είχε με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του περιγράφει στο goodnet.gr και την “Κρητική Επιθεώρηση” ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μπαρ από το Ρέθυμνο που τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής ήρθε πραγματικά αντιμέτωπος με το θάνατο.

 Ο Κώστας Παπαδογιάννης, μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με τραύμα στην κοιλιακή χώρα κάτω από το θώρακα, δηλώνει εξαιρετικά τυχερός που η σφαίρα του 34χρονου δράστη δεν επηρέασε κανένα από τα ζωτικά του όργανα και ζει τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδερφός του Χρήστος, επειδή, όπως λέει, το όπλο του 34χρονου πιθανότατα να έπαθε εμπλοκή και δεν μπόρεσε να πυροβολήσει πάνω από τρεις φορές. Ευτυχώς, οι δύο σφαίρες δεν βρήκαν στόχο.

Ο Κώστας Παπαδογιάννης περιγράφει το σκηνικό με «πρωταγωνιστή» τον 34χρονο, ο οποίος στις αρχές του Αυγούστου είχε και πάλι εκδηλώσει την εγκληματική του συμπεριφορά, μαχαιρώνοντας σε καφετέρια έναν Αλβανό θαμώνα, που επίσης σώθηκε από θαύμα. Και τότε είχε συλληφθεί, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θύμα είχε αποσύρει τη μήνυση του.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο με σαφή επιθετική συμπεριφορά, που δεν δίστασε μέσα σε λίγες ημέρες να τραυματίσει βαρύτατα με τη χρήση όπλων δύο συμπολίτες του. Μάλιστα, στην κατοχή του βρέθηκε ένα ακόμα όπλο, τύπου στυλό.

Σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του.

Το goodnet.gr δημοσιεύει και βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος στην οδό Αρκαδίου την ώρα της επίθεσης, που δείχνει ξεκάθαρα το περιστατικό.

Το χρονικό του συμβάντος

Ο Κώστας Παπαδογιάννης περιγράφει με λεπτομέρειες όσα έγιναν και όσα είχαν προηγηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Ο ίδιος άνθρωπος είχε έρθει στο μαγαζί την προηγούμενη Πέμπτη. Εγώ είχα φύγει λίγο πριν έρθει. Μπήκε μέσα μεθυσμένος και τα έβαλε με πελάτες. Κουβέντα στην κουβέντα, έσπασε ένα ποτήρι και όρμησε σε αυτούς. Τον ακινητοποίησαν οι σερβιτόροι και κατάφεραν να τον βγάλουν έξω, αλλά εκείνος ξαναμπήκε και αναγκάστηκαν τα παιδιά να ζητήσουν από τους πελάτες με τους οποίους είχε δημιουργηθεί το σκηνικό να φύγουν για να τον ηρεμήσουν.

Μου είπαν τι έγινε και εγώ είπα ότι αφού έκανε αυτό το πράγμα, να μην τον σερβίρετε αν ξανάρθει. Κι αυτή είναι η πάγια πολιτική για όποιον δημιουργεί ζητήματα στο μαγαζί.

Την Πέμπτη, λοιπόν, ξαναήρθε και τον έπιασα και τον έβγαλα έξω. Του είπα πως οι υπάλληλοι μου μου είχαν πει ότι έκανες φασαρία την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι αλήθεια, τον ρώτησα. Ναι, μου είπε, ήμουν μεθυσμένος, συγνώμη. Του είπα ότι με αυτό που έκανε δεν μπορώ να τον ξαναβάλω στο μαγαζί. Αρχικά, δηλαδή, ήταν ήρεμος.

Δεν θα μπεις, του είπα. Αυτός επέμενε να μπει, του είπα πως δεν τον θέλω, ότι οι πελάτες είναι τρομοκρατημένοι. Επέμενε κι εγώ έφυγα να μπω στο μαγαζί. Ήρθε κι αυτός από πίσω και τον σταμάτησε ο αδερφός μου ο Χρήστος. Του έβγαλε πιστόλι του αδερφού μου κι όταν το είδα, γύρισα και του είπα τι κάνει. Ξανάβαλε το πιστόλι στην τσέπη.

Τον ψιλοηρέμησα και τον πήρα αγκαζέ και τον πήγα προς την Αρκαδίου, για να φύγουμε τον κόσμο. Άρχισε τα παρακάλια και ξαφνικά του γυρίζει και βγάζει το πιστόλι, την ώρα που γύρισα να φύγω, και μου ρίχνει μία, η οποία δε με πέτυχε. Πετάγεται ο αδερφός μου ο Χρήστος και του ρίχνει κι αυτού, κι ευτυχώς δεν τον βρήκε. Παίζει και τρίτη και βρήκε εμένα.

Εκείνη τη στιγμή έπαθε εμπλοκή το πιστόλι του κι εκείνη τη στιγμή, τον πλάκωσε ο Χρήστος κι εγώ και του πήραμε το πιστόλι. Στο μεταξύ, είχαν πάρει την αστυνομία, που τον έπιασε, ενώ εμείς τον είχαμε ακινητοποιήσει.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως είχα χτυπηθεί», είπε ο κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και τις επόμενες ημέρες θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Παράλληλα, ευχαριστεί τους αστυνομικούς, που μόλις έφτασαν στο σημείο του περιστατικού, συνέλαβαν τον 34χρονο, αλλά και παρέλαβαν τον ίδιο ώστε να τον μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί τον έβαλαν κατευθείαν στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς η κατάσταση του δεν είναι κρίσιμη. Ο κ. Παπαδογιάννης ευχαριστεί και όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την προσοχή που έδειξαν στον ίδιο και για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά.

«Να είναι καλά οι αστυνομικοί, πολύ γρήγορα είπαν να με φέρουν οι ίδιοι στο νοσοκομείο και οι γιατροί έπεσαν αμέσως πάνω μου. Τους ευχαριστώ όλους, γιατί η συμβολή όλων τους ήταν καθοριστική».

«Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος και για μένα και για τους υπόλοιπους πολίτες», καταλήγει ο ίδιος, ο οποίος δήλωσε διά του συνηγόρου του Αντώνη Βουλγαράκη υποστήριξη κατηγορίας.