κρήτη-αποσωληνώθηκε-η-4χρονη-που-κινδύ-1050438
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.12.2022 | 04:00

Κρήτη: Αποσωληνώθηκε η 4χρονη που κινδύνευσε επειδή κατάπιε φυστίκι

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Κρήτη για το κοριτσάκι που κόντεψε να πνιγεί καταπίνοντας ένα φυστίκι, κομμάτια του οποίου είχαν σφηνώσει στον δεξιό της πνεύμονα, καθώς αποσωληνώθηκε.

Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ που παρακολουθούν την 4χρονη εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του παιδιού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να αφαιρεθεί το ξένο σώμα από τον πνεύμονά της.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, τα νέα θεωρούνται καλά καθώς ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στη διαδικασία της αποσωλήνωσης και πλέον είναι σε θέση να υποστηρίζει μόνο της την αναπνοή της.

Ο καρπός σφήνωσε στον λαιμό του παιδιού προκαλώντας του μεγάλη δυσχέρεια στην αναπνοή. Η εσπευσμένη, ωστόσο, μεταφορά του από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο και η άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο αποδείχθηκαν σωτήριες.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 29 Νοεμβρίου και αρχικά το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στην Κρήτη. Αμέσως μετά το χειρουργείο εισήχθη διασωληνωμένο στη ΜΕΘ και πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία της αποσωλήνωσης.