κρήτη-ανεμβολίαστη-υπάλληλος-σε-ανασ-529013
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.09.2021 | 15:22

Κρήτη: Ανεμβολίαστη υπάλληλος σε αναστολή κλειδώθηκε σε ΚΑΠΗ για διαμαρτυρία

Μία ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη, μετά το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί -αφού συνέχιζε να πηγαίνει στην εργασία της παρά την αναστολή- κλειδώθηκε μαζί με τον σύζυγό της στο ΚΑΠΗ του χωριού αρνούμενη να φύγει.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου τελικά να απομακρυνθεί και να μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η δημοτική υπάλληλος είχε αλλάξει τις κλειδαριές της δομής και παρέμενε στο εσωτερικό της. Στο ΚΑΠΗ είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ο εισαγγελέας.

Η εν λόγω φυσικοθεραπεύτρια ισχυρίζεται πως ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών», οι οποίοι επικαλούμενοι απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης δρουν σε διάφορες περιοχές της χώρας ανακαλώντας αποφάσεις θεσμικών φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπάλληλος δεν έχει εμβολιαστεί και τέθηκε σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Ωστόσο, παρουσιαζόταν καθημερινά στη θέση της στο Φυσιοθεραπευτικό Τμήμα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο όταν εντοπίστηκε σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.