κούγιας-για-πισπιρίγκου-πρόκειται-γι-1120193
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.01.2023 | 11:26

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη, θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο

Για τη «μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σήμερα (11/1) ξεκινάει η δίκη της κατηγορούμενης, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ παράλληλα έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Όσες επιθέσεις και να δέχομαι δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου»

Ο συνήγορός της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μετά τα «βέλη» του κατά ιατροδικαστών όπως Καρακούκη και Λέων, ισχυρίστηκε πως είναι μια «εμβληματική δίκη» και τόνισε:

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται -και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό, γιατί ο δημοσιογράφος είναι ιερό πρόσωπο, όπως και ο δικηγόρος γιατί ενημερώνει τον κόσμο-, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί όταν αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης».

«Είναι μια εμβληματική δίκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Είμαι βέβαιος ότι οι ένορκοι που θα κληθούν πραγματικά θα κάνουν το καθήκον τους. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα, τόνισε: «Κάποιοι λένε ότι τα 20 χρόνια πρέπει να γίνουν ισόβια, ας περάσουν μια μέρα στις φυλακές για να αντιληφθούν τι είναι να είσαι φυλακισμένος. Και έχουμε τις αυστηρότερες φυλακές, τους αυστηρότερους ποινικούς νόμους και τις πραγματικά εντυπωσιακές ποινές.

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια τους δημοσιογράφους γιατι όπως τόνισε «παρουσιάζετε αντικειμενικά τα πράγματα εδώ και αρκετό καιρό», ενώ μίλησε για εξαιρέσεις: «Εκτός κάποιων εξαιρέσεων που έχουν εξαρτήσει την ύπαρξή τους τη δημοσιογραφική και την επιβίωσή τους την οικονομική από την υπόθεση αυτή. Γιατί πραγματικά, όπως είναι η κ. Πισπιρίγκου στην υπόθεση αυτή μπορεί αύριο να είναι ο αδερφός σας, η μητέρα σας, ο συγγενής σας. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να υπάρχει αντικειμενικότητα και όλοι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

Τέλος, τόνισε ότι η ιατροδικαστής κ. Σπηλιοπούλου «αυτοδιορίστηκε, είναι το σκοτεινό πρόσωπο της υπόθεσης και συντονίζει τα πράγματα», προκαλώντας την να επιτρέψει να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών της, ενώ πρόσθεσε ότι και οι «Καρακούκης-Καλόγρηας αυτοπροτάθηκαν».