κορωνοϊός-τι-μέτρα-πρέπει-να-πάρεις-στ-757946
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.09.2020 | 12:38

Κορωνοϊός: Τι μέτρα πρέπει να πάρεις στο αυτοκίνητο – Τι ισχύει με το κλιματιστικό

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς, θα πρέπει ακόμη και στο αυτοκίνητό μας να παίρνουμε κάποιες μικρές προφυλάξεις για να μένουμε ασφαλείς.

Η πανδημία του κορωνοϊού επανέρχεται στο προσκήνιο και πλέον, υπάρχουν κάποιες μικρές κινήσεις που θα πρέπει να κάνει κάθε οδηγός ή επιβάτης του αυτοκινήτου, που θα τον προφυλάξουν ακόμη περισσότερο στο ενδεχόμενο να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν.

Όπως λοιπόν συμβουλεύει το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών των Η.Π.Α., το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει κάποιος πριν μπει σε ένα αυτοκίνητο είναι να πλύνει τα χέρια του ή να τα καθαρίσει με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι. Αντίστοιχα, θα πρέπει να το επαναλάβει όσο πιο σύντομα γίνεται όταν βγει από το αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση τώρα που στο αυτοκίνητο επιβαίνουν άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένεια, τότε καλό θα είναι όλοι να φορούν μάσκα και να έχουν λίγο ανοιχτά τα παράθυρα.

 Αν τώρα το air condition λειτουργεί, θα πρέπει να μην επιλέγεται η ανακύκλωση του αέρα, αλλά ο εξαερισμός.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να βγείτε για να βάλετε βενζίνη, καλό θα είναι να φορέσετε μάσκα και να μην ακουμπήσετε την αντλία της βενζίνης.

Τέλος, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να καθαρίζετε το αυτοκίνητο και με κάποιο καθαριστικό ή μαντηλάκια να απολυμαίνετε τις επιφάνειες που ακουμπάτε πιο συχνά. Μην ξεχάσετε επίσης τις πόρπες των ζωνών ασφαλείας, καθώς και τα κουμπιά και την οθόνη του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού.

Πηγή: newsauto