κορωνοϊός-στην-ξάνθη-ο-21ος-νεκρός-μεγ-754267
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.03.2020 | 16:17

Κορωνοϊός: Στην Ξάνθη ο 21ος νεκρός – Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην χώρα μας. Ο 21ος νεκρός είναι ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη είναι ο 21ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

743, συνολικά, τα κρούσματα έως χθες

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σωτήρης Τσιόδρρας ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν στους 20 (17 άνδρες και τρεις γυναίκες), με μέση ηλικία 75 ετών. Παράλληλα στα 48 έφτασαν στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα  743. Αυτό ανακοίνωσεΑπό αυτούς οι 134 νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες (60%), ενώ 45 βρίσκονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας διασωληνωμένοι με μέσο όρο τα 68 έτη περισσότεροι άνδρες και στην πλειοψηφία τους να έχουν υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα 32 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Γενικότερα, όπως είπε ο καθηγητής, στην χώρα μας (αλλά και παγκοσμίως) ένα ποσοστό 15% των κρουσμάτων νοσηλεύονται και 5% είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Η 41χρονη πήρε οδηγία από τον ΕΟΔΥ να μείνει σπίτι 

Χθες ανακοινώθηκε ο θανάτος μίας 41χρονης γυναίκας από την Καστοριά για την οποία ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, είπε στην aftodioikisi.gr, ότι είχε λάβει «οδηγία από τον ΕΟΔΥ να παραμείνει σπίτι της» στον οικισμό Κορέστειο Καστοριάς: «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από το νοσοκομείο Καστοριάς, η 41χρονη, καθώς είχε δέκατα και χρόνιο άσθμα, επικοινώνησε μεσοβδόμαδα (σ.σ. πιθανότατα Τρίτη ή Τετάρτη) με γιατρό και μέσω του ΕΟΔΥ πήρε οδηγία να παραμείνει σπίτι της», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.