Κορωνοϊός: Καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων προτείνει ο ΕΣΘ

Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, λόγω κοροναϊού, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΕΣΘ τονίζει πως η πρόταση αυτή θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλον τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Καλούμε τις πολυεθνικές αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα να σεβαστούν την κρίσιμη αυτή κατάσταση και να μην προβούν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και διευκρινίζει πως η πρόταση αυτή δεν αφορά φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Η πρόταση του ΕΣΘ κάνει λόγο για καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στην Αθήνα ο αντίστοιχος Εμπορικός Σύλλογος σκέπτεται να προτείνει «λουκέτο».

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Η συνεχής και ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού είναι μια πραγματικότητα που αναπόφευκτα έχει μεταβάλει την καθημερινότητα του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Βάσει των οδηγιών της πολιτείας, οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί και αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση. Με αυτά τα δεδομένα, τα καταστήματα παραμένουν άδεια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι έμποροι και επαγγελματίες βλέπουν τον τζίρο τους σε μηδενική βάση ενώ από την άλλη, οι καθημερινές οικονομικές υποχρεώσεις τους συνεχίζουν να τρέχουν.

Οι συνέπειες στην τοπική οικονομία είναι αλυσιδωτές και ο φόβος για την μετάδοση του ιού έχει κλείσει στα σπίτια του αρκετό κόσμο, εντείνοντας την αρνητική ψυχολογία.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, πιλοτικά έως την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, θα σταλεί εκ νέου ανακοίνωση.

Καλούμε τις πολυεθνικές αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα να σεβαστούν την κρίσιμη αυτή κατάσταση και να μην προβούν σε κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων.

Εξυπακούεται ότι η πρόταση αυτή δεν αφορά τα Σούπερ Μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Πρέπει αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, σεβασμό και κοινή γραμμή αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» από αυτή την κρίση που κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΚΛΕΙΙΣΙΜΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]