Κορωνοϊός – ΙΣΑ: Φαρμακεία πωλούν τεστ αμφιβόλου ποιότητας

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 14 Μαρτίου 2020 - 14:25
  • Comments Off

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, στην οποία ζητά να διερευνήσει αν είναι ασφαλή και έγκυρα τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό που διακινούνται στην αγορά.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ στην επιστολή του επισημαίνει ότι σε φαρμακεία διακινούνται τις τελευταίες μέρες τεστ για τη διάγνωση του κορωνοϊού, σκευάσματα που δεν γνωρίζουμε αν έχουν γνωστοποιηθεί ή εγκριθεί από σας.

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη εξέταση είναι ιατρική πράξη, η οποία πρέπει να διενεργείται μόνο κατ΄ εντολή ιατρού σε συγκεκριμένο χρόνο και μόνο από ιατρούς. Είναι γνωστό ότι διαγνωστική εξέταση που διενεργήθηκε ακαίρως ή χωρίς ενδείξεις μπορεί να έχει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα, με ό,τι  αυτό συνεπάγεται, σημειώνει.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να διερευνηθεί αν πράγματι κάτι τέτοιο συμβαίνει και να ενημερωθεί το κοινό με γνώμονα τη δημόσια υγεία, συμπληρώνει και καταλήγει: ίΑπαιτούνται σοβαροί και υπεύθυνοι χειρισμοί από όλους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]