κορωνοϊός-αναστέλλονται-όλες-οι-σχολ-741582
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2020 | 14:25

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό για την πρόληψη του κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως.

«Προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην Αττική», πρόσθεσε, και ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό, λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους δημοσιογράφους να βοηθήσουν στην σωστή ενημέρωση των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, δηλαδή, ηλικιωμένων ή πασχόντων από χρόνια νοσήματα.  «Είναι σημαντικό οι συνάνθρωποί μας αυτοί να έχουν σωστή πληροφόρηση. Ο νέος ιός όπως και ο ιός της γρίπης, επηρεάζει σοβαρότερα αυτές τις ομάδες, όπως ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους. Τονίζω την ανάγκη προστασίας αυτών των συμπολιτών μας», τόνισε ο υπουργός Υγείας και συνέστησε:

  • Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών
  • Αποφυγή επαφής των χεριών με στόμα, μάτια και μύτη
  • Αποφυγή των κοντινών επαφών με άτομα που έχουν παρουσιάσει συμπτώματα κρυολογήματος
  • Εμπιστοσύνη στους ειδικούς