κορινθία-σπείρα-νεαρών-έκανε-13-διαρρήξ-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2018 | 14:41

Κορινθία: Σπείρα νεαρών έκανε 13 διαρρήξεις

Εκκλησίες, μαγαζιά και σταθμευμένα οχήματα σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου– Περαχώρας– Αγίων Θεοδώρων στην Κορινθία “χτυπούσε” μια σπείρα νεαρών, που είχαν διαπράξει 13 κλοπές και απόπειρες μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες, από τις 30 Απριλίου ως τις 15 Μαΐου.

Από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Λουτρακίου ταυτοποιήθηκαν ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 19χρονος αλλοδαπός που, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαρρήξει έξι καταστήματα, μια εκκλησία και τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν και άλλα δυο. Η λεία τους ήταν ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 7.000 ευρώ. Η δικογραφία σε βάρος του 21χρονου και του 19χρονου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και για την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων κλοπών.

“Άδειαζε” συστηματικά το ίδιο ξενοδοχείο στη Σάμο επί δυο ολόκληρους μήνες, ένας 61χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή! Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας, ο δράστης είχε “σηκώσει” δεκάδες έπιπλα και διάφορα είδη εξοπλισμού τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμη και η προανάκριση συνεχίζεται.

Μια 20χρονη κοπέλα ήταν ο “ποντικός” που παραβίασε το σπίτι μιας 62χρονης σε περιοχή των Σερρών τον περασμένο Ιανουάριο και άρπαξε οικοσκευές και ρούχα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ. Η νεαρή Ελληνίδα ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ηράκλειας και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Δικογραφία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια και σε βάρος ενός 64χρονου Έλληνα, για τον οποίο προέκυψε από έρευνες ότι το προηγούμενο διάστημα παραβίασε ένα διαμέρισμα σε περιοχή της Πέλλας και άρπαξε από το εσωτερικό του κοσμήματα και μια ηλεκτρονική συσκευή συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.