η-κόρη-του-ψάλτη-μιλά-για-τις-τελευταίε-462557
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.03.2018 | 13:05

Η κόρη του Ψάλτη μιλά για τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της

Η κόρη του Στάθη Ψάλτη ανοίγει την καρδιά της και μιλά για πρώτη φορά για τις τελευταίες ώρες του πατέρα της. Για την περίοδο που ένιωθε η ασθένεια να τον νικά, αλλά εκείνος συνέχιζε να αγωνίζεται γενναία χωρίς να χάνει ποτέ την ελπίδα του.

«Βρήκε το κουράγιο και με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο. ‘’Παιδί μου, μη στεναχωρηθείς. Έχω καρκίνο. Είναι αντιμετωπίσιμη η κατάσταση’’ μου είπε. Εκεί, αισθάνθηκα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Και το διαισθάνθηκα γιατί ο μπαμπάς δεν θα τηλεφωνούσε ποτέ, αν κάτι δεν ήταν σοβαρό. Θυμάμαι τον μπαμπά να είναι σιωπηλός, σκεπτικός. Όταν όμως μπαίναμε στο δωμάτιο, άλλαζε πρόσωπο. Έβαζε το χαμόγελο στα χείλη για να μας δείξει αισιοδοξία.

‘’Καλώς το παιδί μου’’ έλεγε. Δεν ήθελε να μας κάνει να στεναχωριόμαστε. Θυμάμαι σε μια από τις τελευταίες μας συναντήσεις μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου που μου λέει με παράπονο: «Τα εγγόνια μου τι κάνουν; Βλέπω, Μαράκι να μην προλαβαίνω να τα δω να μεγαλώνουν’’. Ήταν η μόνη φορά που έδειχνε απογοητευμένος και ότι οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει. Βγήκα από το δωμάτιο βουρκωμένη, δεν ήξερα πως ν΄αντιδράσω. Εκείνη, τη στιγμή πόνεσα πολύ. Κατάλαβα, ότι πλησιάζει το τέλος, όμως ήθελα να έχω ελπίδα ότι ένα θαύμα θα συμβεί.

Κάθε φορά που τον έβλεπε έκλαιγε η ψυχή της αλλά δεν ήθελε να του το δείχνει. «Ο μπαμπάς πίστευε ότι θα τα καταφέρει και ότι δεν θα ‘’φύγει’’. Το μυαλό του μέχρι την τελευταία στιγμή δούλευε και αντιλαμβανόταν τα πάντα, παρόλο που είχε αδυνατίσει υπερβολικά και σχεδόν εκείνος είχε ήδη ΄΄φύγει΄΄. Σκέψου, έκανε σχέδια για το μέλλον και για το επάγγελμα του. Μου έλεγε πάντα χαμογελαστός ότι αν και δούλεψε πολύ στη ζωή του, είχε πολλά χιλιόμετρα ακόμα να διανύσει. Ωστόσο, ίσως μου το έλεγε για να μου δώσει εμένα δύναμη» είπε συγκινημένη, μιλώντας στην espresso.