κομοτηνή-βρήκε-πορτοφόλι-με-1-200-ευρώ-και-127338
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2018 | 19:36

Κομοτηνή: Βρήκε πορτοφόλι με 1.200 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία

Το ήθος του, για το οποίο ούτως ή άλλως είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία, απέδειξε εμπράκτως ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς.

Όπως ο ίδιος γνωστοποίησε στο facebook, χθες, βρήκε στον δρόμο πορτοφόλι που περιείχε σεβαστό ποσό χρημάτων (περίπου 1.200 ευρώ), καθώς και την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του. Δίχως δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στην Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της εντόπισε τον ιδιοκτήτη του πορτοφολιού (κάτοικο ορεινού χωριού της Ροδόπης), ο οποίος μάλιστα δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα αντιληφθεί οτι το είχε απολέσει, και βίωσε μια έκπληξη ανακούφισης όταν ενημερώθηκε σχετικά από τους αστυνομικούς.

Ιδού πως περιέγραψε το συμβάν ο κ. Χουβαρδάς: “Με χαρά διαπίστωσα χτες ότι ορισμένοι «θεσμοί» δουλεύουν σωστά. Γυρίζοντας στο σπίτι «έπεσα» πάνω σε ένα πορτοφόλι το οποίο προφανώς είχε χάσει συμπολίτης μας, το οποίο περιείχε αρκετά χρήματα (περισσότερα από ένα μηνιάτικο ενός δημοσίου υπαλλήλου), και την ταυτότητα του. Αμέσως πήγα και το παρέδωσα στην Ασφάλεια της Ροδόπης και μέσα σε λίγη ώρα η Ασφάλεια βρήκε τον άνθρωπο που το είχε χάσει, ο οποίος και με πήρε τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει…”.

Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος, “νομίζω οτι έκανα το αυτονόητο και έδωσα χαρά σε αυτόν που το έχασε, νομίζω οτι έτσι πρέπει να κάνουν όλοι όταν τους συμβεί κάτι αντίστοιχο”.

Πολλά συγχαρητήρια κι από μας, διότι τα “αυτονόητα” που έχουν να κάνουν με την κοινωνική αλληλεγγύη και την ευσυνειδησία, στις μέρες μας, συχνά αποτελούν “ζητούμενα”…

Πηγή: inkomotini.gr