κολωνάκι-κλαμπ-έκλεβε-ρεύμα-για-να-λει-1341
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.10.2017 | 10:30

Κολωνάκι: Κλαμπ έκλεβε ρεύμα για να λειτουργεί τα σαββατοκύριακα

Ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς κλαμπ στο Κολωνάκι δεν είχε πληρώσει ούτε ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος τους τελευταίους μήνες. Σαν αποτέλεσμα αυτού η ΔΕΗ είχε κόψει με την σειρά της το ρεύμα στο κατάστημα.

Παρόλα αυτά το… πάρτι όμως συνεχιζόταν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή! Είχαν φροντίσει για αυτό, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ και ένας ηλεκτρολόγος συνεργάτης του. Κάθε Παρασκευή ο ηλεκτρολόγος πήγαινε στο Κολωνάκι, συνέδεε παράνομα το κομμένο ρεύμα και το κλαμπ λειτουργούσε κανονικά.

Τη Δευτέρα ξαναπήγαινε στη γειτονιά και έκοβε το ρεύμα εκ νέου. Φεύγοντας ο ιδιοκτήτης του έδινε 800 ευρώ για τις υπηρεσίες του. Τα χρήματα τα μοιραζόταν με τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έκανε τα στραβά μάτια και είχε μεσολαβήσει για την παράνομη ηλεκτροδότηση του κλαμπ.

Την περασμένη Παρασκευή, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 400 ευρώ και τους οδήγησαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Διπλασιασμός των ρευτατοκλοπών

Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάστηκαν οι υποθέσεις ρευματοκλοπών που φτάνουν στα δικαστήρια χωρίς οι παραβάτες να έχουν πληρώσει τις οφειλές και τα πρόστιμα που επιβάλλει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και αφορούν μόνο τις δικαστικές αίθουσες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου στην ακροαματική δικαστική διαδικασία έφτασαν 2.971 υποθέσεις, όταν το 2016 ήταν 1.410 και το 2015 μόλις 324.

Την ίδια στιγμή, ανοδικά κινούνται και οι εντοπισμένες από τον Διαχειριστή ρευματοκλοπές. Για το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν μέχρι το καλοκαίρι, έχουν εντοπιστεί 5.000 υποθέσεις. Για όλο το 2016 ήταν 11.500 και για το 2015 είχαν ανέλθει κοντά στις 8.600.

Η αύξηση των παρεμβάσεων στα ρολόγια μέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην οικονομική αδυναμία νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Η ΔΕΗ υπολογίζει το κόστος των ρευματοκλοπών σε 250 εκατ. ευρώ ετησίως.