κοινοτάρχης-ροδόπολης-καθαρός-εμπρ-927672
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.07.2021 | 16:38

Κοινοτάρχης Ροδόπολης: “Καθαρός εμπρησμός -Έχουν καεί 20 σπίτια & αυτοκίνητα”

Update 17: 10

Έκτακτη ενημέρωση για την φωτιά σε Σταμάτα – Ροδόπολη – Διόνυσο θα κάνει στις 17.15 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Εντωμεταξύ, αστυνομικές αρχές προσήγαγαν άνδρα ηλικίας περίπου 25 ετών ως ύποπτο για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη. Ο άνδρας αυτός εξετάζεται ως ύποπτος για εμπρησμό στο αστυνομικό τμήμα Διονύσου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του έχει βρεθεί σακίδιο με εύφλεκτα υλικά.

Update 16:54

Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr o δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης τονίζει ότι  “η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο  φοβόμαστε τις αναζωπυρώσεις. Το μέτωπο ήταν μεγάλο. Φαντάζομαι ότι θα μείνουν εδώ όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις”.

Πάντως, ο κ. Καλαφατέλης δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τα όσα περί εμπρησμού είπε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, τονίζοντας ότι “ήταν πολλές οι εστίες, αλλά θα αποδειχθεί από την έρευνα της Πυροσβεστικής”.

Παράλληλα, ο δήμαρχος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει  τα όσα είπε ο κ. Κλεφτάκης για τις ζημιές, παραπέμποντας, επίσης, στην Πυροσβεστική.

Update 16:45

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης, υποστήριξε ότι “σβήνουμε μικροεστίες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση”, ενώ άτυπα αλλά όχι τυπικά, όπως είπε, “μπορούμε να πούμε ότι θα τεθεί υπό έλεγχο”.

Update 16:30

Ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι “τουλάχιστον 20 σπίτια στη Ροδόπολη και στο Διόνυσο και 20 αυτοκίνητα έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές”. Ωστόσο προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά που ξεκίνησε από το νεκροταφείο της Σταμάτας βρίσκεται σε ύφεση, καθώς υπάρχουν 20 μικροεστίες. Παράλληλα ο κ. Κλεφτάκης κάνει λόγο για “καθαρό εμπρησμό”

«Ο αδερφός μου άκουσε τέσσερα γκαζάκια. Την έχουν βάλει τη φωτιά» κατήγγειλε, επίσης, κάτοικος της περιοχής στο MEGA. «Ειδικός δεν είμαι για να πω αν μπορούν να δικαιολογηθούν οι εστίες. Από και πέρα, υπάρχουν πολλές απλωμένες εστίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες δεν είναι συνέχεια μιας φωτιάς στη δική μου λογική» υπογράμμισε άλλος κάτοικος. «Δεν είναι δυνατόν στη λεωφόρο Διονύσου να έχει πάρει φωτιά και δεξιά και αριστερά» πρόσθεσε ο ίδιος. «Οι εστίες είναι διάσπαρτες, περιμέναμε τη φωτιά από κάτω προς τη Διονύσου, υπήρχε εστία πάνω από τη Διονύσου, δεν είναι τυχαίο» τόνισε ένας πυροσβέστης.

ΝΩΡΊΤΕΡΑ (15:52)

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχo Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη: « Δυστυχώς η φωτιά πέρασε μέσα στα σπίτια. Έγινε αυτό που απευχόμασταν. Είναι αρκετά αυτά τα σπίτια. Ωστόσο, ευτυχώς δεν έχει κινδυνέψει μέχρι στιγμής άνθρωπος. Παρ’ ο, τι η Πολιτική Προστασία κάνει ο, τι μπορεί χρειαζόμαστε ενίσχυση δυνάμεων. Το μέτωπο δεν ελέγχεται και κατευθύνεται τώρα προς Διόνυσο και Δροσιά. Πρέπει να σβήσει άμεσα, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Εντωμεταξύ, νέο μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που καίει στη Σταμάτα. Οι κάτοικοι της Σταμάτας, Ροδόπολης, Δροσιάς, Διονύσου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην μπουν στο εσωτερικό των σπιτιών οι καύτρες.

Παράλληλα σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας βρίσκονται ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές.