κλήσεις-σε-κτηνοτρόφους-μοιράζει-η-πυ-95860
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.08.2016 | 19:16

Κλήσεις σε κτηνοτρόφους μοιράζει η Πυροσβεστική

Κλήσεις μοιράζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής, καλώντας ως μάρτυρες κτηνοτρόφους,  προκειμένου να «εξιχνιάσει» τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε χορτολοβαδικές εκτάσεις και καλαμιές το χρονικό διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου. Πρόκειται για δεκαεννέα περιστατικά που σημειώθηκαν στην αγροτική και παραλίμνιο περιοχή του οικισμού της Σάλπης στο δήμο Ιάσμου. Πρόκειται για περιοχή που χρησιμοποιείται ως βοσκοτόπια τόσο από τους κτηνοτρόφους της Σάλπης, όσο και από τους κτηνοτρόφους του Γλυκονερίου.

Δεκάδες κλήσεις δίνονται σε κτηνοτρόφους της περιοχής για να εξετασθούν ως μάρτυρες. Το οξύμωρο είναι ότι δίνονται κλήσεις ακόμη και σε κτηνοτρόφους που έχουν τα ζωντανά τους οικόσιτα ή που είχαν κάποτε ζωντανά αλλά τώρα όχι.

Οι καταθέσεις θα δοθούν στο ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κομοτηνή. Η παράδοση δε των κλήσεων έχει προκαλέσει μια μικρή ανάσταση στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής, που ταλαιπωρήθηκε αναίτια το χρονικό αυτό διάστημα από τα συνεχή περιστατικά, θέλοντας προφανώς να κάνει σωστά τη δουλειά της, ξεκινά την διερεύνηση του θέματος από το μηδέν.