κλιμακώνεται-η-ένταση-στο-μενίδι-συν-34326
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.06.2017 | 14:26

Κλιμακώνεται η ένταση στο Μενίδι – Συνεχίζονται οι έρευνες

Για έκτη μέρα συνεχίζεται η ένταση στο Μενίδι, μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου από “αδέσποτη” σφαίρα, κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής του.

Το τραγικό γεγονός στάθηκε η αφορμή για να αναδειχθεί το πολεμικό σκηνικό που επικρατεί στην περιοχή με τους πυροβολισμούς να αποτελούν στοιχείο της καθημερινότητας και το φόβο να επικρατεί στις γειτονιές

Με κεντρικό αίτημα «να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη μας» φορείς και κάτοικοι του Μενιδίου βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση, διεκδικώντας από την Πολιτεία «λύση εδώ και τώρα». Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι θα βρεθούν σήμερα έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας το αίτημά τους.

Ένταση και χθες 

το σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περίπτωση του τραυματισμού των δύο γυναικών σε καφετέριες στον Κορυδαλλό, η ακτίνα των ερευνών για την 9αρα σφαίρα έφτασε έως και τα 1.700 μέτρα και κατέληξε στην Αγία Βαρβάρα και ίσως σύντομα να υπάρξουν και εξελίξεις γύρω από αυτή την περίπτωση.

Αυτό δείχνει ότι στην πραγματικότητα η βολή μπορεί να έγινε από οπουδήποτε σε ακτίνα π.χ. 1.700 μέτρων, από Βορρά, Νότο, Δύση ή Ανατολή για αυτό και οι έρευνες ενδεχομένως να στραφούν και εκτός καταυλισμού, αφού άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει την καμπύλη που ακολούθησε και προήλθε η σφαίρα.

Ελεύθερος ο 23χρονος Ρομά – Έκαψαν το σπίτι του

Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για άσκοπους πυροβολισμούς την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές. Νωρίτερα ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση της απόφασης και αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση από δικαστές, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα δοθεί ανασταλτικό στην έφεση στον 23χρονο για την προσεχή τριετία, σε αντίθετη περίπτωση ο κατηγορούμενος θα πάει στη φυλακή.

Ο συνήγορος του πάντως έκανε λόγω για «παραγγελία εξόντωσης», καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του, αλλά, όπως είπε, υπάρχει τεταμένο κλίμα λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην περιοχή και εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου που έχασε τη ζωή του από σφαίρα που ρίχθηκε στον αέρα.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

Βολές κατά των γιατρών

Τις προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικοί τόνισαν πως εάν οι ιατροί είχαν εντοπίσει από την αρχή τη σφαίρα στο κρανίου του άτυχου 11χρονου, ο δράστης θα είχε συλληφθεί άμεσα.

Το μήνυμα της οικογένειας

Να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με τη δική τους, εύχεται η οικογένεια του μικρού Μάριου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο Μενίδι.

Παράλληλα, ζητούν από την Πολιτεία να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή των ανθρώπων που εκφράζουν την οργή τους στους δρόμους στο Μενίδι, που είναι και οι ίδιοι γονείς και ζητούν την προστασία των παιδιών τους.

«Θα θέλαμε ειλικρινά παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο άδικη πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα ΜΜΕ που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβαστήκαν την θλίψη μας τηρώντας την δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας», αναφέρουν οι γονείς σε μια λιτή ανακοίνωση.

«Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά και κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου», λένε και απευθύνοντας έκκληση προς την Πολιτεία, τονίζουν:

«Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο

Την ίδια ώρα, οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου στο Μενίδι επέστρεψαν σήμερα στα μαθήματά τους, λίγες ημέρες μετά από το θάνατο του 11χρονου Μάριου από πυροβολισμό.

Οι γονείς έχουν προσκληθεί στο χώρο του σχολείου προκειμένου να συζητήσουν παρουσία ψυχολόγων τα τελευταία γεγονότα.

Κάποιοι φανερά φορτισμένοι συναισθηματικά άναψαν ένα καντηλάκι στη μνήμη του άτυχου μαθητή που έσβησε έτσι άδικα μέσα στο χώρο του σχολείου.

Την ίδια ώρα οι γονείς, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους, προκειμένου όπως λένε να δοθεί ένα τέλος στην εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί στην περιοχή.