«Κλείστε οριστικά τον ΧΥΤΑ Φυλής» -Συγκέντρωση κατοίκων Δυτικής Αθήνας

Συγκέντρωση για να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής και να μην μεταφερθεί η λειτουργία του στα ανενεργά λατομεία της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε σε κεντρική πλατεία της Πετρούπολης, με βασικό διοργανωτή το Δυτικό Μέτωπο – έναν συντονιστικό φορέα πολιτών και συλλογικοτήτων ενάντια στον ΧΥΤΑ.

Εκ μέρους του «Μετώπου», ο Νίκος Σακούτης, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, τόνισε στην ομιλία του πως «η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική αποτέλεσαν και αποτελούν για δεκαετίες την πίσω αυλή όλης της Αττικής». «Αντί για την υλοποίηση ανάκτησης και ανακύκλωσης, όπως προέβλεπε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης που ψηφίστηκε το 2015, έχουμε επέκταση στα τελευταία δύο κύτταρα του ΧΥΤΑ Φυλής και ταυτόχρονα αναζωπύρωση της συζήτησης για τη χρησιμοποίηση τριών λατομείων – το λατομείο του ΤΙΤΑΝ, το λατομείο στην περιοχή Μελετάνι και εκείνο στον Μουσαμά, 800 μέτρα από την Πετρούπολη και δίπλα στον οικισμό της Ζωφριάς στα ‘Ανω Λιόσια – όλα στα Δυτικά», πρόσθεσε ο κ. Σακούτης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ιλίου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, για λογαριασμό του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, και ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, επικεφαλής παρατάξεων των δύο δήμων Πετρούπολης. Όλοι οι ομιλητές έκαναν λόγο για «διαρκές έγκλημα» που συντελείται στην περιοχή με τη συνέχιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ και ζήτησαν να μην επιβαρυνθεί άλλο η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική με τη χρησιμοποίηση λατομείων για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Δημήτρη Στρατούλη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!