κιβωτός-του-κόσμου-πότε-καταθέτει-στο-1129131
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.01.2023 | 14:50

Κιβωτός του Κόσμου: Πότε καταθέτει στον εισαγγελέα ο πατήρ Αντώνιος

Την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση ο πατέρας Αντώνιος, της Κιβωτού του Κόσμου ως ύποπτος για την διάπραξη ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος, μετά από προθεσμία που είχε λάβει στις 10 Ιανουαρίου για να προετοιμαστεί.

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών σε βάρος πολλών άλλων παιδιών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 3 Φεβρουαρίου, οι δικηγόροι του π. Αντωνίου, αναμένεται να καταθέσουν το απολογητικό του υπόμνημα σχετικά με τις καταγγελίες του 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της «Κιβωτού» σε πόλη της επαρχίας, και ενός αγοριού 15 ετών.

Το οικονομικό σκάνδαλο

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα οι εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν και το τελικό πόρισμα για την παράλληλη έρευνα σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα της Κιβωτού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που επικαλείται το Star, δεν αποκλείεται ο πατέρας Αντώνιος να ζητήσει νέα προθεσμία για να καταθέσει. Με το τέλος της διαδικασίας των εξηγήσεων από τους οκτώ ελεγχόμενους, οι δύο εισαγγελείς θα αξιολογήσουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις ανωμοτί καταθέσεις των υπόπτων και θα αποφασίσουν για την ποινική αντιμετώπιση που θα έχει ο καθένας.