κιβωτός-του-κόσμου-η-θυρίδα-της-χίου-θα-1095418
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2022 | 17:45

Κιβωτός του Κόσμου: Η θυρίδα της Χίου θα «μιλήσει»

Η θυρίδα που διατηρεί η μητέρα του πατέρα Αντώνιου στη Χίο, με συνδικαιούχο τον αδερφό του πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, αναμένεται να ανοίξει την Τετάρτη (7/12). Ανάλογα με το περιεχόμενο που θα βρεθεί σε αυτή, αναμένεται να δρομολογηθούν και οι ανάλογες εξελίξεις.

Με βάση την έρευνα που έχει κάνει η οικονομική αστυνομία, εκτιμάται ότι στη θυρίδα θα βρεθεί πλούσιο περιεχόμενο. Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές ότι ο πατέρας Αντώνιος πραγματοποιούσε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από την Εθνική Τράπεζα στη Χίο, από λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου.

Αυτά τα ποσά, στη συνέχεια, έχουν εξαφανιστεί και χάνεται η διαδρομή του χρήματος. Υπάρχει, λοιπόν, η εκτίμηση πως ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα χρήματα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στη θυρίδα που θα ανοίξει το επόμενο 24ωρο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαρκείς έλεγχοι από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στις συναλλαγές της Κιβωτού του Κόσμου. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών που δεν αντιστοιχούν σε κάποιες πληρωμές.