kινητοποίηση-ενάντια-στην-παραχώρηση-574702
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.03.2019 | 10:47

Kινητοποίηση ενάντια στην παραχώρηση του πάρκινγκ της Δουκίσσης Πλακεντίας

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7.30 πμ στο πάρκινγκ της Δουκίσσης Πλακεντίας. Οι συγκεντρωμένοι προέτρεψαν τους οδηγούς να μην καταβάλλουν το  αντίτιμο των 6 ευρώ ημερησίως για τη στάθμευση, χαράτσι που μπήκε μετά από διαγωνισμό παραχώρησης που έκανε η Αττικό Μετρό στα δύο εναπομείναντα ανοιχτά πάρκινγκ του Μετρό (Δουκίσσης Πλακεντίας, Εθνική Άμυνα), με αποτέλεσμα από 1η Μαρτίου να επιβαρύνονται με επιπλέον 132 ευρώ το μήνα (!) οι εργαζόμενοι όλης της ανατολικ΄ς και βόρειας Αττικής που θέλυον να μετακινηθούν με το Μετρό.

Ο Κώστας Τουλγαρίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, παραβρέθηκε στην κινητοποίηση των κατοίκων και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της Αττικό Μετρό συνιστά ένα νέο χαράτσι, αλλά και μια νέα περιβαλλοντική επιβάρυνση για την περιοχή. Ένα χαράτσι που δεν μπορεί να «σηκώσει» κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη, πλάι στο ήδη ακριβό εισιτήριο του Μετρό! Αυτό θα σημαίνει ότι, είτε οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν με το αυτοκίνητο μέχρι τη δουλειά τους οδηγώντας σε νέο κυκλοφοριακό χάος τους δρόμους της Αττικής, είτε ότι θα σταθμεύουν στη γύρω από τον σταθμό περιοχή, επιβαρύνοντας κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά μια ολόκληρη συνοικία! Ηθικός υπεύθυνος είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση και βέβαια το Υπερταμείο, στο οποίο έχει ενταχθεί η Αττικό Μετρό. Μόνο τα κινήματα μπορούν να το εμποδίσουν και θα είμαστε δίπλα τους. Για το θέμα οφείλουν άμεσα να πάρουν θέση το Υπουργείο Μεταφορών, οι δημοτικές αρχές και η Περιφέρεια Αττικής.»