κίνδυνος-για-τα-παιδιά-το-cyber-bullying-βίντεο-363580
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.07.2018 | 23:01

Κίνδυνος για τα παιδιά το cyber bullying (βίντεο)

«Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που θέλει μεγάλη προσοχή. Ο κόσμος της εφηβείας δεν μπορεί να καταλάβει που πρέπει να σταματήσει. Πολλά περιστατικά ξεκινούν από μία απλή πλάκα, χαβαλέ και από τον χαβαλέ έχουμε ένα ισχυρό bullying και το οποίο μετατρέπεται σε αυτοκτονία», δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Όπως επισήμανε ο κ. Σφακιανάκης στο δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, «έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά στο παρά- ένα, πολλά παιδιά που έχουν δεχθεί δυνατό bullying, με την επέμβαση στα σχολεία σώσαμε πολλά παιδιά από το τελευταίο βήμα».

«Μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί για παιδιά που εξέφραζαν κραυγές απόγνωσης στο διαδίκτυο , η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε και έσωσε πολλά παιδιά»’, πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

Παράλληλα , ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης τόνισε ότι ‘«σε λίγα μόνο χρόνια έχουμε τρεις μεταλλάξεις του bullying. Δυστυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συμβάλλει στο cyber bullying. Μέσω της τεχνολογίας μπορεί ένα παιδί να δέχεται απειλητικά ή εκβιαστικά e-mails, συκοφαντίες μέσα από αναρτήσεις».

Πηγή: enikos.gr/ANT1

Πηγή: enikos.gr/ANT1