κιναλ-αυτές-είναι-οι-περιοχές-της-αθήν-906049
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.05.2021 | 11:49

ΚΙΝΑΛ: Αυτές είναι οι περιοχές της Αθήνας με αυξημένη εγκληματικότητα

ΚΙΝΑΛ: Αυτές είναι οι περιοχές της Αθήνας με αυξημένη εγκληματικότητα

Τον δικό του χάρτη για την εγκληματικότητα στην Αττική παρουσίασε το ΚΙΝΑΛ, σε συνέντευξη Τύπου η οποία χαρακτηρίστηκε από τη σφοδρή κριτική από ασκήθηκε στον «πρώην σύντροφο», Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Στο ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για « τραγική υπολειτουργία και αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας της χώρας» και για «για περιοχές ολόκληρες που ανήκαν σε 2,3 ή και 4 πρώην καποδιστριακούς δήμους υπάρχει ένα περιπολικό το βράδυ, που αν εμπλακεί σε περιστατικό, δεν υπάρχει άλλη δύναμη αστυνομικής παρέμβασης και τα θύματα εγκαταλείπονται στο έλεος των δραστών».

«Στο Λεκανοπέδιο που υπηρετεί περίπου το 45% των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας είναι ζήτημα αν στο δρόμο βρίσκεται το 1/3 των αστυνομικών την ημέρα και πρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει με σαφή στοιχεία πόσοι είναι οι αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο στην δίωξη του εγκλήματος, ανά διεύθυνση και τμήμα και αντιστοίχως επί ποιου ακριβώς συνόλου αστυνομικών» αναφέρθηκε

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ οι περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα και βαριά παραβατικότητα, είναι οι εξής:

-Κέντρο Αθήνας, Χαλκοκονδύλη, Βάθη, Μάρνη, Ιουλιανού, Μουσείο, Γερανίου, Σωκράτους, Ξούθου κ.λπ. (Ναρκωτικά, πορνεία, διαρρήξεις, ληστείες, συγκρούσεις αλλοδαπών)

-Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Μιχαήλ Βόδα, Αχαρνών, Κολιάτσου κ.λπ. (ληστείες, κλοπές, δολοφονίες κυρίως αλλοδαπών, προπηλακισμοί)

-Εξοχικές περιοχές και κατοικίες σε Βορειοανατολική και Νοτιανατολική Αττική, Κορωπί, Νέα Μάκρη, Ανθούσα, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Διόνυσος κ.λπ. (ληστείες, ληστείες μετά φόνου, διαρρήξεις κ.λπ.)

-Νότια Προάστια, Γλυφάδα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα κ.λπ. (δολοφονίες οργανωμένου εγκλήματος, δολοφονίες – ξεκαθάρισμα λογαριασμών, Εκβιάσεις κ.λπ.)

-Δυτική Αττική, Ασπρόπυργος, Μενίδι, Καματερό, Λιόσια, Ελευσίνα, Μαγούλα, Μάνδρα, Φυλή κ.λπ. (Ναρκωτικά, ληστείες, κλοπές κ.λπ.)

Γενικά, στο ΚΙΝΑΛ βλέπουν έξαρση οργανωμένου εγκλήματος νέας γενιάς ενώ επισημαίνουν ότι είναι θέμα υψηλού ενδιαφέροντος οι εξαφανίσεις – φυγές ανηλίκων.