to-κερκυραϊκό-έθιμο-των-μπότηδων-στην-αθ-47936
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.04.2017 | 20:22

To κερκυραϊκό έθιμο των Μπότηδων στην Αθήνα το Μ. Σάββατο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τρίτη συνεχή χρονιά η ομοσπονδία κερκυραϊκών συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ) θα αναβιώσει το έθιμο των «Μπότηδων».

Ο χώρος που θα εξελιχθεί, είναι έξω από το κτήριο της ΟΚΕΣΑ, Ψαρών 54 – Πλ. Βάθη/Αγ. Παύλος (ΜΕΤΡΟ: Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης) το Μεγάλο Σάββατο στις 11 το πρωί. Υπενθυμίζουμε ότι είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές Κερκυραϊκό πασχαλινό έθιμο των μπότηδων (ή κανατιών, σταμνών), με ρίζες από την ελληνική αρχαιότητα, επαναλαμβάνεται στην “Πρώτη Ανάσταση” του Μ. Σαββάτου.

Όπως αναφέρει η ΟΚΕΣΑ: «Απόδημοι Κερκυραίοι, Επτανήσιοι, Φίλοι μας και φυσικά Κάτοικοι και Επισκέπτες θα βιώσουμε στην Αθήνα (σε μικρογραφία) αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον στο Νησί των Φαιάκων.

Σπάμε τους μπότηδες:

Υποδεχόμαστε το Νέο, το Άλλο, το Ελπιδοφόρο!

Της ρίψης θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν μουσικά μέρη της εκδήλωσης.

Το Κτίριο θα στολιστεί με τα γνωστά κόκκινα υφάσματα (φεστόνια/νταμάσκο).

Στηρίζουν οι Δήμοι Κέρκυρας και Αθηναίων».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.